Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Η κυρά Λένη αναλύει την κρίση…



Tο blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης" παρουσιάζει μια επίκαιρη απολαυστική αφήγηση προερχόμενη από μία απλή έξυπνη γυναίκα του τόπου μας, την Ευρυτάνισσα κυρά Λένη. Μεταφέραμε επακριβώς τα λεγόμενά της, ενώ και δύο από τα σκίτσα (νο3 και νο10) είναι δικά της!

.........................

«Την κρίση και τη φτώχεια τη ζαλιγκώθηκε ο λαός, όχι οι αποπάνω. Δεν είναι για όλους η κρίση κι ας λένε αυτοί. Τώρα οι μεγάλοι πλουτίζουνε πιο πολύ. Αλλά μπας κι ήρθε από μόνη της “η κρίση”; Όχι! Η Γερμανία, η Αμερική μαζί με τα δικά μας “τα μεγάλα τζάκια” και κάποιους πολιτικούς, συνωμότησαν παρεούλα. Σου λένε, σκάρωσε εκεί μια κρίση να τους την πασάρουμε ότι είναι τάχα για όλους, για να πετσοκόψουμε μισθούς και συντάξεις, να κουρέψουμε τα κονδύλια για την παιδεία και την υγεία, και έτσι να τους κάνουμε ξανά δούλους που θα μας κοστίζουν ένα ξεροκόμματο. Και όταν γίνει ο τελικός λογαριασμός, τότε χαμένοι θα βγουν αυτοί και κονομημένοι εμείς! Ξέρουμε ότι στην Ελλάδα έχουμε πολλά Αμερικανογερμανόφιλα τσιράκια που πήρανε χοντρές μίζες για το ξεπούλημα. Αλλά ο κόσμος, η πλειοψηφία, τι έκανε όλες αυτές τις τελευταίες δεκαετίες; Κακά τα ψέματα, κάπου έφταιξε κι ο λαός αφού έπεσε στην παγίδα της προπαγάνδας τους και έτσι στο τέλος όλοι αυτοί κατόρθωσαν να μας βάλουν το σαμάρι με το φόρτωμα! 



Tο μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου τούς πίστευε και τους χειροκρόταγε για χρόνια σαν κουτορνίθι στις πλατείες. Ψήφο εδώ, ψήφο εκεί, για ένα χαζορουσφέτι και ένα ψευτοβόλεμα, ενώ εκείνοι δούλευαν το σχέδιό τους για χρόνια. Απ’ όταν μας βάλανε στην ΕΟΚ, από τότε τα μαγείρευαν. “Είσαι στην ΕΟΚ μάθε για την ΕΟΚ” δεν μας λέγανε; Μωρέ και μάθαμε και πάθαμε! Κατεύθυναν το λαό να παρατήσει τα χωράφια, να μην ασχολείται με τo στάρι, τ’ αμπέλια, τα κρασιά μας και την ωραία σταφίδα μας, να μη χολοσκάει για τις ελιές. Τον πιπιλίσανε για τα καλά τον αγρότη με την προπαγάνδα τους και στο τέλος τον κατάντησαν να μη νοιάζεται για τις καλλιέργειές του. Του λέγανε κάτι επιτήδειοι γυρολόγοι που σουλατσάριζαν στα χωριά για ψήφο: “τι σε νοιάζει, εδώ είναι η μαμά Ευρώπη που θα φροντίζει για μας, τι ανάγκη έχωμε, θα μας στέλνουν απέξω έτοιμα προϊόντα και ποιος στη χάρη μας”! Λες και θα μας έδιναν τα τσακάλια της ΕΟΚ τζάμπα επιδοτήσεις χωρίς αντάλλαγμα και εμείς θα καθόμασταν στο καφενείο κάτω από τον πλάτανο, στο χοντρό τον ίσκιο! Και θα βάζαμε και τους μετανάστες με το βούρδουλα να μας υπηρετούνε. Είδατε τι έγινε κάτω εκεί στη Μανωλάδα στα φραουλοχώρια. Σάμπως εμείς δεν ξενιτευτήκαμε στα πέρατα του κόσμου; Αλλά έτσι είναι, ξεχνάμε εύκολα μόλις λιγδώσει λίγο τ’ αντεράκι μας. Τέλος πάντων, κάπως έτσι, κάπως αλλιώς, η ουσία είναι ότι πάει η αγροτική ζωή, παρέλυσε. Εμείς το μόνο που κοιτάγαμε τότε ήταν να τους ψηφίζουμε με 90 τα εκατό και να παίζουμε τις οικονομίες μας στο δικό τους το χρηματιστήριο που… ήτανε σίγουρη  μπάζα!!! Και έτσι του τα φάγανε κι από κει του κοσμάκη.


Απ’ την άλλη, οι τράπεζες στέλνανε αβέρτα κάρτες και δάνεια χωρίς ο λαός να ξέρει τι τον περιμένει μετά. Τηλέφωνα ένα σωρό, ελάτε κόσμε πάρτε λεφτά! Και μη σας νοιάζει κάντε ότι σας καπνίσει, εδώ είμαστε εμείς. Οποιανού του ‘κοβε η γκλάβα δεν πλησίαζε. Αλλά πολλοί την πατήσανε. Βλέπετε ο άνθρωπος θέλει να ζει όπως του λέει η τηλεόραση, αλλά μήπως έκατσε ποτέ να σκεφτεί ποιοι είναι όλοι αυτοί που έχουνε τα κανάλια; Οι ίδιοι είναι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και οι πιασμένοι. Δείχνανε λοιπόν στα παλιοκάναλά τους νύχτα-μέρα τις ψευτοπολυτέλειες και ο κοσμάκης χάζεψε. Τότε πήρε δάνεια μέχρι και η κουτσή Μαρία. 


Βέβαια πολλοί φτωχοί άνθρωποι πέσανε στην ανάγκη, όμως ήτανε και αρκετοί που το κάνανε για φιγούρα, άλλοι για να πάνε στο εξωτερικό για γιορτές, άλλοι για διακοπές σε εξωτικά μέρη μαγικά! Όπως μια χωριάτικη οικογένεια που αυτή πήγε ευτυχώς εδώ κοντά, στη Ρόδο. Πιάσανε που λέτε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων. Είπανε και στα παιδιά τους να τους λένε “ντάντυ” και “μάμυ”! Τα παιδιά είδανε την πισίνα, βουτήξανε και κάνανε μπάνιο. Και φωνάζανε δυνατά: “Ντάντυ, μάμυ, α τηράτε πως μπλιατσανάμε στ’ γούρνα”!!! Τι την ήθελες ρε δόλιε Έλληνα την ψευτοφιγούρα; Γι΄ αυτό σε καταντήσανε έτσι. Κράτα μωρέ την ανεξαρτησία σου, την αξιοπρέπειά σου, τα έθιμά σου και τα ιδανικά σου. Κάποτε ήσουνα λαός που σήκωνες κεφάλι, πολέμαγες την τυραννία και σε θαύμαζε όλη η ανθρωπότητα, μετά παραδόθηκες κι αυτοί σε ρίξανε για τα καλά στη δική τους τη γούρνα! Δεν είπαμε δα ότι ήτανε κι όλος ο κόσμος έτσι, αλλά δυστυχώς για μια ολάκερη εποχή αυτά γινότανε από πάρα πολλούς…   

Όμως οι τόκοι που γράφανε στα κατάστιχά τους τα κοράκια για ότι “δίνανε” με τις κάρτες στον παρασυρμένο κόσμο ήτανε από 15 μέχρι 20 τα εκατό και βάλε! Επίσημοι τοκογλύφοι! Γιατί άμα έχει ο φτωχός μια δεκαρούλα στη μπάντα για μια ώρα ανάγκης του δίνουνε ψίχουλα, δέκα λεπτά τόκο. Όταν όμως είναι να λάβουνε αυτοί το δικό τους τον τόκο; τότε “βοήθα Παναγιά μου και μη χειρότερα” για όποιον πέσει στα νύχια τους. Τοκίζανε, τοκίζανε και περιμένανε την ώρα να χιμήξουν όπως τα όρνια.


Τώρα οι τοκογλύφοι, Έλληνες και ξένοι όλοι συνεννοημένοι αναμεταξύ τους, ζητάνε πλειστηριασμούς στα σπίτια! Κοιτάνε ν’ αρπάξουν αυτά που ο κοσμάκης έφτιαξε με πολύ ιδρώτα, δυο γενιές στερήσεις με μισή παντόφλα στο ποδάρι, για ένα κεραμίδι. Και θέλουν να τα πάρουν τζάμπα, όπως οι μαυραγορίτες στην κατοχή. Μιας και ανέφερα την Κατοχή, θέλω να σας πω ότι μετά από μια τεράστια γερμανική καταστροφή στη χώρα μας, που μας σκοτώσανε και μας κάψανε οι φασιστοναζήδες, βγαίνουν με θράσος και μας λένε ότι τους χρωστάμε κι από πάνω. Βρε ας δώσουνε πρώτα οι γερμανοί κυβερνήτες στο λαό μας όσα του χρωστάνε με όσα μας προξένησε το δικό τους το κράτος και αν βγάλει “το τεφτέρι” ότι τους οφείλουμε, ε τότε… να τους τα επιστρέψουμε! Και σ’ αυτούς αλλά και στις τράπεζες!!! Έλα όμως που ήδη μας τα ‘χουνε πάρει πενταπλά με τα πανωτόκια τους. Γι’ αυτό στο τέλος προβλέπω ότι ο καθένας θα ΄χει κι από ένα καριοφίλι στην άκρη σαν του δικού μας του Κατσαντώνη όταν θα ‘ρθούνε για πλειστηριασμούς! 


Τι να πρωτοπείς… Όσο ο κόσμος κοιμότανε με ύπνο μακάριο, ο υπουργός ο καραμπουζουκλής χόρευε στις μονάδες του στρατού χωρίς σταματημό. Γιατί να σταματήσει; Όλα ήταν εντάξει. Το χρήμα έρεε άφθονο. Δεύτερο γάμο ο υπουργός. Αντί να γίνει στο χωριό της βλάχας, να φάει προβατίνα ψητή, να χορέψει και κανά δυό συρτά γιατί η ηλικία του δεν επιτρέπει τρίτο, πήγε στη Γαλλία. Και τα έκανε λίμπα. Χωρίς να προσέξει πάτησε το νυφικό και με αριστοκρατικό τρόπο της λέει: “σόρυ μωρό μου”! Τα σάπια υποβρύχια να ‘ναι καλά και κάτι άλλοι εξοπλισμοί που δεν χρειαζότανε, άσε πια κάτι Ζήμενς και δε συμμαζεύεται. Τέτοιους κυρίους έχουμε πάρα πολλούς. Όταν σφίγγουν τα λουριά, βάζουνε για τα μάτια του κοσμάκη κανά δυό από δαύτους σε καμιά φυλακή, πολυτελείας βέβαια, όπου τους μοσχοταϊζουν, ενώ τα παιδιά μας στα σχολεία λιποθυμάνε από την πείνα. 

Και εκεί πάνω βγήκε και ο φουσκοκοίλης κ. Πάγκαλος κι είπε ότι “όλοι μαζί τα φάγαμε”! Όχι κύριε καλοαναθρεμμένε, όχι, ο απλός λαός ήταν το μεγάλο θύμα που εσείς οι ίδιοι τον φτιάξατε έτσι για να τον εκμεταλλεύεστε αιωνίως. Οι θεσάτοι και οι ζάμπλουτοι, τούτοι είχανε μια ζωή και το καρπούζι και το μαχαίρι κι αυτοί ήτανε που κάνανε το μεγάλο πανηγύρι σε αυτό τον τόπο. Αλλά με κανένα τρόπο να ‘ρθούνε πίσω τα λεφτά του ελληνικού λαού, τα κλεμμένα. Έστω τα μισά να παίρναμε πίσω από τους μεγάλους καρχαρίες, θα γλίτωνε ο κοσμάκης από τα χαράτσια και τη χοντρή φορολογία.


Δεν είναι κατάσταση αυτή. Να αυτοκτονούν κάθε μέρα απελπισμένοι άνθρωποι, να ρημάζουν σχολεία και να κλείνουν νοσοκομεία! Τι Ελλάδα θα παραδώσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας; Να ‘ναι άνεργα τα νέα παιδιά ή το πολύ-πολύ να δουλεύουν σαν είλωτες στα τετράωρα για δυο τρία κατοστάρικα το μήνα; Πρέπει ν’ ανοίξουν οι δουλειές να μπορεί κι ο κόσμος να πληρώνει τις υποχρεώσεις του αλλά και η νέα γενιά να φτιάξει κάποτε ανεξάρτητη τη ζωή της, που φτάνουνε 40 χρονών και ζουν ακόμη με τους γονείς!



Έχει πλούτο η Ελλάδα, ο λαός το ξέρει. Πάει κι έρχεται η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και οι καμπόηδες οι αμερικάνοι. Μυρίστηκαν προνομιούχα γη, πετρέλαια, αέριο, χρυσό, ορυκτό πλούτο, τουρισμό και θέλουν να τ’ αρπάξουν όλα, να τα εκμεταλλευτεί η δική τους η κλίκα και όχι ο λαός που στο κάτω-κάτω του ανήκουν. Κανείς όμως δε βρέθηκε να τους δώσει τα παπούτσια στο χέρι. Αλλά ποιοι να το κάνουν; Έλληνες και ξένοι, μια φάρα είναι και βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία. Οι κυβερνώντες, κουτοπόνηροι όπως είναι, θέλουν να τα πουλήσουν όλα στα αφεντικά τους και να πάρουν κι αυτοί το δικό τους μερτικό. 


Μόνο ο λαός μπορεί να τους στείλει από κει που ‘ρθανε! Εντάξει, είπαμε, τρώγαμε τόσα χρόνια το κουτόχορτο. Αλλά τώρα, έστω κι αργά, ας ξυπνήσουμε και ας πάρουμε χαμπάρι ότι μόνοι μας θα σωθούμε. Πως; Ε, ας μαζευτούμε όλοι μαζί και ας κάνουμε… τα πεζοδρόμια να τρέμουν, όπως γινόταν κάποτε! Κατά βάθος είμαστε μαχητικός και έξυπνος λαός. Ξενιτευτήκαμε ξυπόλυτα παιδιά σε όλες τις ηπείρους και τα καταφέραμε, δώσαμε πολιτισμό και το καλό παράδειγμα. “Δεν είμαστε Ούννοι εμείς” που ‘λεγε κάποτε και το ΕΑΜ όταν ξεσήκωνε τον κόσμο. Άμα σηκώσουμε κεφάλι και δεν κάτσουμε με το σβέρκο απλωμένο, τότε θα τα καταφέρουμε. Ας μη λέμε άλλο: “πάρτα όλα ορέ μπάρμπα και τα πληρώνω εγώ”, ας πούμε ντε και κανένα ΟΧΙ».













19 σχόλια:

tania είπε...

Yποκλίνομαι στην Κυρά -Λένη respct,όσα με σελίδες ολόκληρες θα θέλανε να περιγράψουν την κρίση ειδικοί (τρομάρα τους)αναλυτές ,τα είπε η κ.Λένη με τρείς αράδες..
Συγχαρητήρια και σε σας Ευρυτάνα, να δώσετε τους χαιρετισμούς μου στην Κ.Λένη..

Υ.Γ. Η ζωγραφια με το τρεις λαλουν κλ.π όλα τα λεφτά..!

kapetandiamantis είπε...

Η ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΑ ΛΕΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!!!
Η ΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Αφού πρώτα έδεσαν το λαό με χίλιες δυο αλυσίδες εξάρτησης, τώρα επιδιώκουν την πλήρη καταλήστευση του. Οι πλειστηριασμοί θα είναι το αποκορύφωμα της σφαγιαστικής πολιτικής τους.

Συγχαρητήρια στην κυρα Ελένη για την καταπληκτική της διήγηση.

λεύτερος είπε...

Πολυ καλά τα λεει η κυρά Λενη.
Ειναι η αλήθεια και την αλήθεια πρεπει να τη βλεπουμε κατάματα και οχι να κρυβόμαστε πισω απο το δάχτυλο. Με συγκινουν πάντα και οι αναφορες στην ξενιτειά. Πρεπει να γινει λαικος ξεσηκωμός αλλιως θα έρθουν ακομη πιο μαύρες μερες.

eApenanti είπε...

Όντως, όλοι μαζί το φάγαμε,
το κουτόχορτο εννοείται...

υγ. ευχαριστώ για την αναδημοσίευση

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Με την ευκαιρία και του υστερόγραφου του φίλου "e-Apenanti", να σας υπενθυμίσουμε ότι στην πλαϊνή κάθετη μπάρα του blog μας, υπάρχει η στήλη "ΕΜΦΑΣΗ" όπου με ένα "κλικ" επάνω στο σκιτσάκι μπορείτε να διαβάζετε ενδιαφέρουσες αναρτήσεις που επιλέγουμε από άλλους φιλικούς ιστοτόπους.
Καλή συνέχεια...

Aris είπε...

Κορυφαια η αναρτηση, με καυστικοτητα αλλα και χιουμορ!
Τα δε σκιτσα πολυ ταιριαστα!

"Πρεπει να τρεμουν τα πεζοδρομια" λεει καπου η κυρα λενη.


Αμα ανακαλυψουμε και ενεργοποιησουμε την κρυμμενη μας δυναμη, οι δυναστες μας θα ψαχνουν για ελικοπτερα θα συμπληρωνα..




Kate'sCakeBox είπε...

Καλώς σε βρίσκω μετά τις διακοπές φίλε μου..ελπίζω να περνας ξένοιαστα το καλοκαιράκι που σιγά σιγά μας αφήνει..με ενθουσίασε η ανάρτησή σου.ο τσουχτερός σου λόγος που τους τα τσούζεις...ριπές στο πρόσωπο..χιούμορ όπου χρειάζεται κι αυτό γιατί μια σάτιρα ίσως ζεί η χώρα...αλλά συνεχόμενη..εντάξει η αφήγηση της Λένης όλα τα λεφτά!!συγχαρητήρια φίλε μου..συνέχισε έτσι..δυναμικός με λόγο-χαστούκι που τους ταιριάζει..νάσαι καλά..

Άρης Άλμπης είπε...

Αδρή περιγραφή τής ατομικής και της συλλογικής μας εθελοτυφλίας.
Να βρισκόταν ένα σοβαρό κανάλι να φιλοξενεί κάπου-κάπου τέτοιους αναλυτές.

gitsanas είπε...

Βαθιά υπόκλιση στην κυρα-Λένη!!!
Κι επειδή αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά, ότι ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο...αναρωτιέμαι πόσοι αλήθεια είναι οι "βολεψάκηδες" που ακόμα συντηρούν αυτούς εκεί πάνω...

Φυσιολάτρης! είπε...

Η περιγραφή της κυρά-Λένης με κέρδισε......όντως το σύστημα επιβίωσε με χιλιάδες πονηρά τερτίπια ενσωμάτωσης πλατιών λαϊκών μαζών!!!!!!!!Ομως τα ψέμματα κάπου τελειώνουν και τώρα πια αποκαλύπτεται το πιο αποκρουστικό πρόσωπο της εκμεταλλεύτριας τάξης που συντρίβει την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας!!!!!! Πιστεύω όμως ότι ο λαός θα είναι αυτός που θα πει την τελευταία λέξη!!!!!!!
Εύχομαι ένα καυτό φθινόπωρο!!!!!!!!

Αλέξανδρος Φλώτσιος είπε...

Aκριβώς έτσι ! να ζήσεις κυρα-Λένη ! εδώ βέβαια που μας έφτασαν έστω κι αργά τα ΄΄πρόβατα ΄΄ φαίνεται να ξυπνούν !

Eva Neocleous είπε...

Μπράβο στην κυρά Λένη!Ποιοι οικονομολόγοι και αναλυτές...(που τα έκαναν θάλασσα,πρωτοστατούντων των πολιτικών).
Αυτός ο λαός έχει αξιοπρέπεια,θα σηκώσει κεφάλι...
Συγχαρητήρια Ευρυτάνα!!!Χωρίς εσένα ποτέ δε θα ακούγονταν φωνές σαν της κυρά Λένης!

doctor είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΛΕΒΕΝΤΗ ΕΥΡΥΤΑΝΑ! ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΤΟ ΘΕΜΑ!!!
ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑΓΑΠΗΤΗ ΚΥΡΑ ΛΕΝΗ.
ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΗΣ ΛΟΓΟ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΣΚΟΥΣΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ ΛΑΙΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΠΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ.
"VENCEREMOS" ΚΥΡΑ ΛΕΝΗ!

Effie's Sweet Home Designs είπε...

Καλέ μου φίλε δυστυχώς εγώ μόνο λόγια ακούω, όλοι βολεμένοι είναι πιά;;;
Το σκίτσο σου καταπληκτικό!!!!!!!
Καλό βράδυ!!!!

άγριο κυκλάμινο είπε...

Συγχαρητήρια διπλά και τρίδιπλα στην κυρά Λένη που με την παραστατική όσο και καυστική και με φοβερό χιούμορ περιγραφή της μας ενθουσίασε όλους!! Μίλησε αληθινά για μια ζοφερή πραγματικότητα που τη ζούμε τα τελευταία χρόνια με τον πιο ακραίο τρόπο. Εχεις δίκιο κυρά Λένη μου για το πώς την πάτησε ο λαός μας και έπεσε στην παγίδα τους. Για πολλά χρόνια λησμονήσαμε τα ιδανικά μας και ξεχάσαμε να παλεύουμε όπως παλιά για ένα κοινό σκοπό. Πολλοί ήταν και αυτοί που πήραν τον αδιέξοδο ατομικό δρόμο και κατάντησαν έρμαια όλων αυτών των καθεστωτικών μαυρογιαλούρων που αφού μας εγκλώβισαν, πέσανε μετά σαν τα όρνεα να μας κατασπαράξουν. Όχι, αυτό δεν πάει άλλο. Πρέπει να θυμηθούμε ξανά ότι είμαστε λαός περήφανος που έχει δώσει μεγάλες μάχες μέχρι και στο πρόσφατο παρελθόν (π.χ ΕΑΜ ΕΛΑΣ, Πολυτεχνείο κτλ) και δεν θα αφήσουμε τον τόπο μας, τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας να γίνουν τα υποζύγια των απανταχού εκμεταλλευτών αμερικανών, ευρωπαίων και εγχώριων. Μια χούφτα πουλημένων δεν θα ξεπαστρέψει ένα ολόκληρο λαό. Τη λύση την ξέρουμε όλοι, αρκεί να την εφαρμόσουμε. Μαζί ενωμένοι στους δρόμους για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα. Το δίκιο είναι με το μέρος μας και αν κάνουμε την αρχή θα τρέμουν όπως τα φθινοπωρινά φύλλα. Το καριοφίλι του Κατσαντώνη είναι παντοτινό σύμβολο.

υγ 1. Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στα απίστευτα σκιτσάκια σου κυρά Λένη μου. Γέλασα με την ψυχή μου και είναι αυτό που λένε “μία εικόνα χίλιες λέξεις”!

υγ2. Η αναφορά σου στον Ακη τον καραμπουζουκλή είναι για θεατρική επιθεώρηση, έτσι όπως το περιγράφεις. Σελέμπριτι ο Τσοχατζό. βλέπεις δεν του ταίριαζε το χωριό της βλαχούλας και ήθελε “four seasons” εις τους Παρισίους. Κρίμα που δεν πήρε μαζί του και το φουσκοκίλη Πάγκαλο να τσιμπολογήσει και αυτός το κατιτίς του, να εξαφανίσει μονάχος του όλους τους μπουφέδες ώστε να μην έχει μετά να λέει ότι “τα φάγαμε όλοι μαζί”!!!!!!!

υγ3. Ντάντι, μάμι πότε θα τους φουντάρουμε όλους αυτούς στη γούρνα; Ετσι κι αλλιώς το όριο των πιστωτικών καρτών μας σώθηκε προ πολλού και το ξενοδοχείο δεν μας κάνει άλλη πίστωση. χαχαχαχα.

Ευρυτάνα ιχνηλάτη, συγχαρητήρια για την ανάρτηση με τα λεχθέντα της κυρά Λένης, πάντα τέτοια!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Μία εμβόλιμη παρέμβαση...

Στην αρχή της πλαϊνής κάθετης μπάρας του ιστολογίου μας, υπάρχει μια ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ με το ερώτημα:

"Ποια θέματα του ιστοτόπου μας, σας αρέσουν περισσότερο;

-Ιστορικά
-Φωτογραφικά
-Διηγήσεις/μαρτυρίες
-Οδοιπορικά
-Παράδοση "

Η γνώμη σας πάντα μας είναι χρήσιμη.

Λωτοφάγος είπε...

Τα είπε όλα η κυρα Λένη! Εύστοχη και διεισδυτική.
Εκείνη η ιστορία με την οικογένεια στην πισίνα της Ρόδου "φωτογραφίζει" τη νεοπλουτίστικη νοοτροπία.
Καλό μήνα και καλό χειμώνα, Ευρυτάνα φίλε.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Ευχαριστούμε εγκάρδια την κυρά Λένη και όλους εσάς για τις επισκέψεις, τις αναδημοσιεύσεις και τα εύστοχα σχόλια...