Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Το κάλλος της αγνότητας



Αθωότητα, ύπαρξη, μητρότητα, δεσμός, προστασία, χάρη, ομορφιά...  Όλα εμπεριέχονται εδώ! Είναι κάποιες φορές που μία εικόνα ισοδυναμεί με χιλιάδες λέξεις.
Ηττήθηκαν, άραγε, τα άλογα από τον αδηφάγο «πολιτισμό» των μηχανών; Ίσως ναι, αφού στην πορεία του χρόνου και της τεχνολογικής εξέλιξης αναβαθμίστηκαν οι λεγόμενες…. «αξίες χρήσης». Όμως, τα σπιρούνια της φαντασίας επιμένουν να κεντρίζουν το συναίσθημα.  Για αυτό και το ψυχικό δέσιμο του ανθρώπου με το άλογο θα είναι αιώνιο.  

5 σχόλια:

doctor είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!

Aris είπε...

Περα απο την ωραια εικονα μου αρεσε και η διαδρομη της σκεψης με αφορμη τη φωτο. Οντως στη κουρσα της εξελιξης η τεχνολογια εκοψε πρωτη το νημα απο το αλογο, αλλα δεν μπορεσε να νικησει το συναισθημα και τη συντροφικοτητα που δενει τον ανθρωπο με αυτο

άγριο κυκλάμινο είπε...

Συγχαρητήρια για το θέμα!!!!Συμφωνώ και εγώ μαζί σας, ότι με την πάροδο του χρόνου το δεσμό του ανθρώπου με το άλογο τον έπληξε εν πολλοίς η βιομηχανική εποχή. Ομως (κι αυτό είναι σίγουρο) δεν κατάφερε να εξαλείψει αυτό το δεσμό. Παιδιά, αν σκεφτούμε που έχουμε οδηγηθεί με την αφόρητη ρύπανση στις μεγάλες βιομηχανικές πόλεις, τότε να θυμόσαστε ότι σύντομα ο άνθρωπος θα στραφεί σε εναλλακτικούς τρόπους διαβίωσης. Ήδη πολλοί έχουν αρχίσει και ανακαλύπτουν ξανά την αξία του ποδηλάτου, διεκδικούν από το κράτος ποδηλατόδρομους και γενικά πιο ανθρώπινους όρους στη ζωή στις πόλεις. Θυμηθείτε ότι κάποια στιγμή και το αλογάκι θα ξανακερδίσει τη θέση που του αρμόζει γιατί όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται πλέον διαφορετικά τη σχέση τους με τη φύση.

ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ είπε...

Φιλαράκια και εγώ αγαπάω τα άλογα όπως και εσείς, αλλά θα το σκεφτόμουν πολύ για να πάρω ένα. Γιατί με όλους αυτούς που έχουμε μπλέξει, δεν αποκλείεται να βάλουν διόδια ακόμη και στα δάση.

doctor είπε...

ΧΕ,ΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ"!