Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Αλητολήσταρχοι Γερμανοί*, ο λαός μας δεν σας χρωστάει τίποτε – Πληρώστε τώρα τις πολεμικές αποζημιώσεις!!!


Η μισητή Μέρκελ, η εκπρόσωπος του γερμανικού ληστρικού κεφαλαίου και της δολοφονικής ευρωθηλιάς, κατέφθασε σήμερα στη χώρα για να στηρίξει και να επιβάλλει, σε συνεργασία με τους υποτελείς ιθαγενείς συνεταίρους της, τα καινούργια εξοντωτικά μέτρα καταλήστευσης του εργαζόμενου λαού. Πρόκειται, κυριολεκτικά, για «μέτρα νεκροθαφτών» που οδηγούν στην παγίωση μιας νεοαποικιακής Ελλάδας-ελεύθερου πεδίου στυγνής εκμετάλλευσης από τα ξένα και τα εγχώρια μεγαλοτράστ του πλούτου, με ένα λαό εξαθλιωμένο, πάμπτωχο και δυστυχισμένο.
Θα υπενθυμίσουμε ότι οι πολιτικοί πρόγονοι της φράου Μέρκελ, οι εγκληματίες Γερμανοί ναζί, έκαψαν/λεηλάτησαν τον τόπο μας και μακέλεψαν το λαό μας. Γι’ αυτό, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΔΕΚΑΡΑ, αλλά ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΥΤΟΙ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ! Πέρα από τις ανθρώπινες ζωές των χαροκαμένων οικογενειών που βέβαια δεν τιμολογούνται, οφείλουν και τις πολεμικές αποζημιώσεις από τις θηριώδεις καταστροφές που προξένησαν καθώς και την επιστροφή του εκβιαστικού κατοχικού δανείου (συνολικά, αν συνυπολογιστούν και όλοι οι τόκοι, γύρω στο 1,5 τρις σε σημερινές τιμές). Θα πρέπει, λοιπόν, να εξαναγκαστούν, να τσακιστούν και να τα αποδώσουν εδώ και τώρα στο λαό μας. Από την Κοκκινιά, μέχρι το Δίστομο και τα Καλάβρυτα, κι από την Κρήτη μέχρι την Ευρυτανία, αλλά και την Ελλάδα ολάκερη, το αίμα, η φωτιά και τα ερείπια που σκόρπισαν αυτά τα άπληστα παλιοτόμαρα καίνε και ζεματάνε τη συλλογική μας μνήμη.
-Επειδή τα βιώματα των γονιών και παππούδων μας παραμένουν ακόμη ζωντανά και δεν θα θαφτούν στη λήθη και τη βρόμικη προπαγάνδα των λακέδων.
-Επειδή κανείς δεν μπορεί να απαγορεύσει σε ένα Λαό να διαμαρτύρεται για το δίκιο του.
-Επειδή  το ΕΑΜ ο ΕΛΑΣ και η ΕΠΟΝ θα δείχνουν για πάντα το δρόμο των Λαών…    

-ΕΞΩ Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ. 
-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ.   
(*Εξυπακούεται ότι δεν έχουμε τίποτε με τον εργαζόμενο γερμανικό λαό που σύντομα θα υποστεί και αυτός τα πάνδεινα από τους δικούς του δυνάστες. Με τους τυράννους, όμως, είμαστε στην απέναντι όχθη γιατί το ποτάμι που μας χωρίζει είναι αιμάτινο). 

ΚΑΝΤΕ "ΚΛΙΚ" ΕΔΩ όπου θα διαβάσετε για τη διπλή πυρπόληση του Καρπενησίου (και των χωριών της Ευρυτανίας) από τα αποβράσματα του Χίτλερ.
ΥΓ. Ένα από τα αναρίθμητα χωριατόσπιτα που έκαψαν οι Γερμανοί ναζί ήταν και αυτό του παππού και της γιαγιάς του «Ευρυτάνα ιχνηλάτη».

Μια επίκαιρη στάση μνήμης από το blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης"

12 σχόλια:

Διαχειριστής είπε...

Έτσι!

Φυσιολάτρης! είπε...

Μπράβο Ευρυτάνα....ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!

Memaria είπε...

Έτσι ακριβώς!!
Από κει που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι (και να μας έπαιρναν ένα βόδι μόνο, καλά θα ήταν, θα δίναμε ένα από τα 300 και θα ξεμπερδεύαμε!)....

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ 1,5 ΤΡΙΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΟΤΙ ΧΡΩΣΤΑ ΤΟ 4ο ΡΑΙΧ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΥΛΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΠΑΡΑΚΑΤΩ…


Γερμανικές αποζημιώσεις: Μήπως χρωστάμε (!) κιόλας;
Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου.


Πριν μερικές μέρες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Σταϊκούρας, απάντησε σε σχετική Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της 25ης Διεύθυνσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους
«η Ελλάδα έχει απαιτήσεις κατά της Γερμανίας από ζημιές που υπέστη στο διάστημα της γερμανικής κατοχής ύψους 7,5 δισ. δολαρίων».
*
Καταρχάς είναι πολύ... ενθαρρυντικό ότι ο νυν υπουργός βρήκε, τελικά, τους φακέλους της υπόθεσης «Γερμανικές αποζημιώσεις»...
Και τούτο διότι ο προκάτοχός του, ο Σαχινίδης, είχε δηλώσει, αφήνοντας άφωνο το πανελλήνιο, ότι τους φακέλους
«τους έχασαν» (!),
«δεν τους έβρισκαν» (!),
«τους έψαχναν αλλά δεν ήξεραν πού είναι»!

Ομως, απ' ό,τι φαίνεται, δυσκολεύεται να καταλήξει κανείς, τι είναι... χειρότερο; Οτι τους είχαν «χάσει» ή ότι τους... βρήκαν τους φακέλους;
Εξηγούμαστε:
*
Οπως επανειλημμένως έχει αναφέρει το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα,
η Γερμανία μάς οφείλει:
1) 7,160 δισ. δολάρια που επιδίκασε υπέρ της Ελλάδας η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) για τις καταστροφές που προξένησαν τα γερμανικά στρατεύματα στην οικονομική υποδομή της χώρας
2) 3,5 δισ. δολάρια από το δάνειο που οι κατοχικές δυνάμεις υποχρέωσαν την Ελλάδα να τους παράσχει, πέραν των εξόδων συντήρησης των κατοχικών στρατευμάτων.
*
Επιπλέον, οφείλουν στην Ελλάδα:
α) Την επιστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών που αφαίρεσαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής από τα μουσεία της χώρας και από τους αρχαιολογικούς χώρους καθώς και
β) τις αποζημιώσεις προς τα θύματα των θηριωδιών των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής σε βάρος των κατοίκων 100 περίπου ολοκαυτωμάτων (πόλεων και χωριών) αλλά και γενικότερα σε βάρος του άμαχου πληθυσμού.
*
Με διάφορους χειρισμούς η Γερμανία
(που ως σήμερα δεν έχει καταβάλει παρά ένα αστείο ποσό το οποίο δεν ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια δολάρια)
κατάφερε επί δεκαετίες να αναβάλλει την εκπλήρωση αυτών των υποχρεώσεών της μέχρι που φτάσαμε στην υπογραφή από την επανενωμένη Γερμανία της οριστικής συνθήκης ειρήνης στη Μόσχα το 1990, της λεγόμενης συμφωνίας «2+4».
Και πάλι, όμως, από τότε πέρασαν 22 χρόνια με τη μεν Γερμανία να μην εννοεί να εξοφλήσει το χρέος της, τις δε ελληνικές κυβερνήσεις να μην τολμούν να θέσουν ούτε καν ως νύξη το θέμα.
Σημείωση: Πρόκειται για τις κυβερνήσεις που παραλαμβάνουν «υποβρύχια που γέρνουν», κουκουλώνουν την υπόθεση με τη «Ζήμενς», συναλλάσσονται με τη «Χόχτιφ», την «Ντόιτσε Τέλεκομ», την «Ντόιτσε Μπανκ» κ.ο.κ.
*
Και ερχόμαστε τώρα στο ιδιαίτερα κρίσιμο ζήτημα,
οπότε χρειάζεται και η μέγιστη
*
ΠΡΟΣΟΧΗ:
*

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ:
*
Οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα, όσον αφορά στις καταστροφές στην οικονομική υποδομή της χώρας και το κατοχικό δάνειο, επιδικάστηκαν και προσδιορίστηκαν - επαναλαμβάνουμε - το έτος 1946.
Μάλιστα, οι οφειλές αυτές έχουν υπολογιστεί με αγοραστική αξία δολαρίου του... 1938.
Τι σημαίνουν αυτά;
Πολύ απλά, ότι το πραγματικό μέγεθος των οφειλών,
σε σημερινές τιμές,
όπως επανειλημμένως έχει τονίσει το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», και όπως μπορεί να γνωρίζει ακόμα και ένας πρωτοετής φοιτητής (πόσο μάλλον ένας κοτζάμ αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών),
ξεπερνά τα 162 δισ. ευρώ,
χωρίς, μάλιστα, στο ποσό αυτό να υπολογίζονται οι τόκοι.
*
Αν, δε, οι οφειλές
(που επιδικάστηκαν το 1946 με την αξία που είχε το δολάριο το 1938)
υπολογιστούν με το κατώτατο επιτόκιο 3% που ορίζουν τα διεθνή δικαστήρια,
τότε το μέγεθος της οφειλής - προσδιοριστικό της καταστροφής που προκάλεσε τότε η ναζιστική Γερμανία στην Ελλάδα - ανέρχεται στο 1,5 τρισ. ευρώ!
*
Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Τόσο ιστορικά όσο και οικονομικά.
Αρα, τίθεται το εξής ερώτημα:
Από πού κι ως πού οι αποζημιώσεις των 162 δισ. δολαρίων, χωρίς τους τόκους, που διεκδικεί η Ελλάδα (σ.σ.: ο λαός το διεκδικεί και όχι φυσικά οι κυβερνήσεις που δε βγάζουν «κιχ» για το θέμα)
υποτιμολογούνται - μέχρις εξαφανισμού τους - στο αστείο ποσό των 7,5 δισ.;
Τι είδους... «μαθηματικά» είναι αυτά από τον κ. Σταϊκούρα και την κυβέρνηση, τα οποία μάλιστα διατυπώθηκαν από βήματος Βουλής
και τι είδους «δωράκι» είναι αυτό που εξυφαίνεται (;) προς τη Γερμανία;

dimitris είπε...

Ευρυτανα ιχνηλατη, καλησπερα, μα για να μην δωσουν μαρκο τσακιστο τοτε, ευρω τωρα, τοποθετουν ''κυβερνητες, πρωθυπουργοτσαρλατανους'', με την βοηθεια των αφενταδων τους των αμερικανων, χρονια σχεδον 60, τα γνωστα ''τζακια'', ποτε στρατηγους, ποτε ''φρυδες'', ποτε ''γερους'', ποτε ''αντιστασιακους'' εκ παρισιων, ποτε ''αμερικανους, κατι ''αποστατες'', τιποτα ''λοχαγους'' και παντα ολος αυτος ο ΘΙΑΣΟΣ, ενα μελημα εχει την αποσιωπηση της γερμανικης υποχρεωσης, εναντι ΠΡΩΤΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.
Ομως με την δουλικοτητα τους γεμιζουν τους τραπεζικους τους λογαριασμους και μας χωνουν πιο πολυ στην υποδουλωση της τρισαθλιας ιμπεριαλιστικης τους πολιτικης...

άγριο κυκλάμινο είπε...

Ευρυτάνα ιχνηλάτη ΕΥΓΕ!!!!!!!!!!Το άρθρο σου είναι πολύ δυνατό. Στην πραγματικότητα το τρίτο ράιχ επιστρέφει με άλλη φορεσιά για να αποτελειώσει αυτό το λαό με τη συγκατάθεση των προσκυνημένων στον ιμπεριαλισμό κυβερνώντων αυτής της χώρας. Ασφαλώς κανείς μας δεν περιμένει να διεκδικηθούν οι γερμανικές αποζημιώσεις από αυτούς τους ξεφτίλες, όταν τους βλέπουμε να επιτίθονται καθημερινά και με τον πιο ανελέητο τρόπο στον εργαζόμενο, στο συνταξιούχο, στον άνεργο, στη νεολαία, στον ασθενή παντού και σε όλους λες και είναι αυτοί εδώ οι καινούργιοι ναζί. Εχουνε μάλιστα το θράσος και την πολιτική αλητεία να ζητάνε και νέα φορολογία από τους γονείς για κάθε παιδί που φέρνουνε στον κόσμο!!!Από την άλλη μεριά έχουμε ζήσει το θέατρο του παραλόγου με τα μεγάλα σκάνδαλα ζήμενς, υποβρύχια κοκ. Αρα δεν μπορεί να περιμένει κανείς από αυτούς τους υποτακτικούς της Μέρκελ και των αμερικανών να διεκδικήσουν τίποτα. Μόνο ο λαός μπορεί να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις και όλα του τα δικαιώματα. Στο σημείο που φτάσαμε λύση υπάρχει και είναι μόνο μία. Η δύναμη της μάζας . Ο λαός ενωμένος να ξεσηκωθεί και να ξηλώσει αυτό το άδικο σύστημα και το σάπιο απόστημα. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις. Μόνο έτσι αυτή η χώρα θα πετύχει ένα αξιοπρεπές μέλλον.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Πράγματι φίλες και φίλοι,
οι... συγκυβερνήτες όχι μόνο δεν διεκδικούν τα αυτονόητα, αλλά απεναντίας μάτωσαν και τα γόνατά τους από τις μετάνοιες στην εκπρόσωπο του γερμανοευρωπαίου αφέντη τους.

BloG-_o_-SatIRuS είπε...

Τι να πει κανείς φίλε Ιχνηλάτη...
Αυτές τις αποζημιώσεις, όσο κυβερνουν αυτοί που κυβερνούν χρόνια τώρα, δεν πρόκειται ποτέ να τις διεκδικήσουν επίσημα, παρά μόνο αν τους γίνει "αφόρητη" η λαϊκή πίεση, ή, πιο απλά, αν τους παύσουμε από κυβερνώντες...

Aris είπε...

Ευρυτανα να ξερεις οτι και το δικο μας το παλιο σπιτι στο χωριο μου το ειχανε καψει οι χιτλερικοι.
Κανονικα θα επρεπε να παρουμε απο το σβερκο καποιους απο αυτους τους σωτηρες που κανουν τον ψοφιο κοριο για τις αποζημιωσεις και να τους παμε στα χωρια μας, και να τους βαλουμε τη μυτη στο χωμα , μπας και μυρισουν τα καμμενα.
Αλλα απο κατι πολιτικα παχυδερμα που εχουν χασει καθε αισθηση δεν μπορεις να περιμενεις και τιποτα!!

gitsanas είπε...

Φίλε Ευρυτάνα,
γιατί εγώ έχω την εντύπωση ότι το θέμα αυτό έχει κλείσει από το 1950;
Και αυτός είναι και ο λόγος που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ υπέγραψαν τον όρο περί παραίτησης του δικαιώματος αντιπρότασης συμψηφισμού των απαιτήσεών μας κατά της Γερμανίας;
Κάνω λάθος; Μπορεί...να κάνω λάθος.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Πράγματι, με διάφορους ύπουλους χειρισμούς πήγαιναν από χρόνια να το κλείσουν το θέμα, τόσο οι Γερμανοί όσο και εκείνοι που αρκούνταν να ζητιανεύουν τα ψίχουλα από το τραπέζι των ισχυρών, ΑΛΛΑ όσο υπάρχουν τα παιδιά και τα εγγόνια των σφαγιασθέντων και των κατεστραμμένων από τους εγκληματίες του Χίτλερ, ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΠΟΤΕ, αν δεν υπάρξει ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!