Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Καρπενησιώτης ποταμός


Ο Καρπενησιώτης ποταμός, γεννημένος στις Τυμφρηστιώτικες ράχες, κατηφορίζει την κοιλάδα ανάμεσα  στα βουνά της Καλιακούδας και της Χελιδόνας, δροσίζοντας στη διαδρομή του αμέτρητα πλατάνια και πλάσματα της τοπικής πανίδας.

Ο Καρπενησιώτης στο γοργό διάβα των δεκαπέντε χιλιομέτρων του, δίνει μια παράσταση άγριας ομορφιάς στο εντυπωσιακό φαράγγι του «Κλειδιού» και φτάνει ως τα «Διπόταμα» όπου ανταμώνει με τον αδερφό του τον Κρικελοπόταμο. Οπότε εκεί έχουμε τα... «βαφτίσια» και το ποτάμι με το όνομα, πλέον, Τρικεριώτης θα συνεχίσει την περιπετειώδη πορεία του μέχρι να αναπαυθεί στα νερά της λίμνης των Κρεμαστών.



Για το… ζωγραφικό έργο του Καρπενησιώτη μέσα στην παρθένα Ευρυτανική φύση δεν θα σας μιλήσουμε. Άλλωστε, τι να πουν τα λόγια όταν λένε τόσα πολλά οι εικόνες. 

Αχ Ευρυτανία, με τις ανεξάντλητες ομορφιές σου!!! 

5 σχόλια:

λεύτερος είπε...

Ωραία περιγραφή

άγριο κυκλάμινο είπε...

Μαγευτικές οι ομορφιές του νομού, ατέλειωτες. Υπέροχη η φωτογραφία που δείχνει το ποτάμι σε συνδυασμό με την πλούσια βλάστηση και καταπληκτικό και το κειμενάκι.

drosostalida είπε...

Εκεί αν βρίσκεσαι πραγματικά γαληνεύει η ψυχή σου!Όντως τέλεια η φωτογραφία!

Φυσιολάτρης! είπε...

Ευρυτάνα Ιχνηλάτη....το ένα θέμα είναι καλύτερο από το άλλο... Χαίρομαι να παρατηρώ και πάλι τις παλιότερες αναρτήσεις σου...τα φωτοταξίδια και τα κείμενα στον πιο αυθεντικό τόπο της Ελλάδας!!!!!!!!!!!!!!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Η αλήθεια είναι πως οι "παλιές" αναρτήσεις είναι... κομμάτι αδικημένες! Ευχαριστώ πάντως για τον καλό λόγο.