Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

FIDEL VIVE !




«Ανεξαρτησία σημαίνει να έχεις το κεφάλι σου μέσα 
στο στόμα του λύκου και να του λες άντε γαμήσου» 

Fidel Castro












13 σχόλια:

kapetandiamantis είπε...

ΑΝΤΙΟ ΚΟΜΜΑΝΤΑΝΤΕ.
ΘΑ ΖΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Δραση στο Ωραιοκαστρο είπε...

Ο κομαντάντε θα ζει για πάντα στην ιστορική μνήμη και τη συλλογική συνείδηση των λαών όλου του κόσμου

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

"Άρχισα την επανάσταση με 82 άτομα. Θα το ξανάκανα, ακόμη και με 10 ή 15 και με ακλόνητη πίστη. Δεν έχει σημασία πόσο μικρός είσαι, αν έχεις πίστη και σχέδιο δράσης."

Φιδέλ Κάστρο

Φυσιολάτρης! είπε...

Αυτή η λεβέντικη φράση του Κάστρο.....αποτελεί παντιέρα περηφάνιας και ανεξαρτησίας.....για όσους δεν σκύβουν το κεφάλι!!!!!!Αθάνατος!!!!

Faros είπε...

Έφυγε ένας μεγάλος Ηγέτης !

Δεν ξέρω τι θα γίνει ... από δω και πέρα ... λίγο φοβάμαι η αλήθεια είναι.

Θα δούμε ...

άγριο κυκλάμινο είπε...

Υποκλίνομαι!!!!! Ενας τέτοιος επαναστάτης ηγέτης δεν μπορεί παρά να μείνει πάντα ζωντανός στους λαούς, στις καρδιές μας, στην ιστορία, ενάντια σε όλους αυτούς που προσπάθησαν να γονατίσουν και να εξαφανίσουν την ανεξαρτησία και την υπερηφάνεια του θαυμαστού κουβανέζικου λαού. Μόνο στο στόμα του λύκου? Κάτι παραπάνω και όμως άντεξε. Ο Φιντέλ Κάστρο στάθηκε αλύγιστος και αγέρωχος μπροστά στη ληστρική αμερικάνικη αυτοκρατορία και παρόλες τις επιθέσεις, τα εμπάργκο και τους εκβιασμούς τα κατάφερε. Πρόσφερε στο λαό του την πραγματική ανεξαρτησία και λαική απελευθέρωση με μοναδικά επιτεύγματα στην παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό όχι για τους λίγους αλλά για όλους τους πολίτες της Κούβας. Η ιστορία τον δικαίωσε. Νιώθω τεράστια συγκίνηση και με εκφράζει απόλυτα η φράση του γιατί δείχνει με ένα δυναμισμό ότι σε αυτό τον κόσμο τον μικρό τον μέγα δεν είναι όλοι προσκυνημένοι. Πιστεύω ακράδαντα ότι από τη στιγμή που ο Φιντέλ με την επαναστατικότητα και την αποφασιστικότητα του τα κατάφερε, μπορούμε όλοι οι λαοί, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε τη δύναμη μας. Φιντέλ καλό ταξίδι, μαζί με τον Τσε θα μείνετε αθάνατοι. Με βαθύ σεβασμό..

Giannis Pit. είπε...

Ζωντανή η μνήμη και οι παρακαταθήκες του για να σταθεί το άρωμα του Σοσιαλισμού και της Επανάστασης.

doctor είπε...

ΕΥΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ.
Ο ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΕΖΗΣΕ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΣΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ.
ΑΓΑΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΜΙΣΗΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ.
ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

airis είπε...

Εκτός όμως από μεγάλος ηγέτης (και πολύ μεγάλη αλήθεια ή πρώτη ρήση του που είχες Ιχνηλάτη μου εδώ) κυνήγησε και εξόρισε στην ουσία όλους τους μεγάλους ποιητές , απαγόρευσε κάθε τι που θα διακυνδύνευε την εξουσία του... Να τα λέμε κι αυτά!
:))Χαιρετώ!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Ποτέ η Κούβα δεν γνώρισε τέτοια άνθηση στα γράμματα, στις επιστήμες, τις τέχνες, την υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό, όσο στα χρόνια αυτά που αποτίναξε το ζυγό της σκλαβιάς από τον αιμοβόρο γείτονά της. Αυτό το γνωρίζουν οι πάντες. Άλλωστε και εγώ ο ίδιος έχω προσωπική άποψη αφού παλαιότερα είχα επισκεφτεί αυτή τη χώρα. Πριν την επανάσταση τι ήταν άραγε η Κούβα;; Ένα θλιβερό προτεκτοράτο, με το λαό της εξαθλιωμένο, αμόρφωτο, γονατιστό υπηρέτη στα καζίνο και τις ανήθικες "μπίζνες" της αμερικανικής μαφίας που έδρευε στο νησί. Όμως η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας διεκδίκησε το μερίδιό της σε΄μια νέα αξιοπρεπή ζωή και σε μεγάλο βαθμό το πέτυχε. Οι κοινωνικές κατακτήσεις του Κουβανικού λαού που τόλμησε να υψώσει ανάστημα και να σπάσει την αλυσίδα ήταν πρωτοφανείς για χώρα της Λ. Αμερικής. Αυτή η ανατροπή σίγουρα δεν άρεσε σε κάποιες παλιές αμαρτωλές ελίτ -επιχειρηματικές ή "διανοουμενίστικες" και μη- καθώς βολεμένες στο προηγούμενο καθεστώς συνέδεαν τα... πατροπαράδοτα προνόμιά τους με τη διεφθαρμένη τάξη πραγμάτων επί Μπατίστα και Σία, αδιαφορώντας για όσα δεινά υπέφερε ο "λαουτζίκος". Ε, πως να το κάνουμε, σε μία επανάσταση δεν μπορεί να είναι όλοι ευχαριστημένοι, σκλάβοι και αφεντάδες, αλλιώς δεν θα ήταν... επανάσταση! Γι' αυτό και ο Κάστρο αντιμετώπισε όχι μόνο εκατοντάδες απόπειρες δολοφονιών εναντίον του αλλά και μία ελεεινή προπαγάνδα από τα διεθνή μέσα εξαπάτησης. Ειδικά μετά το θάνατό του θα ακούσουμε και θα δούμε πολλά από τους παγκόσμιους κατασκευαστές της κοινής γνώμης. Όμως η Ιστορία, ευτυχώς, γράφει και λαμπρές σελίδες που αφορούν τους φτωχούς και καταφρονημένους και την ευγενή προσπάθειά τους να αντικρίσουν κι αυτοί κάποτε τον ήλιο αντί το χώμα.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

ΥΓ: Αυτοί που μας σερβίρουν από τα ΜΜΕ το παραμυθάκι της αποτυχίας της Κουβανέζικης απόπειρας, δεν μας είπαν ποτέ για τους 100.000 Ινδιάνους Τάινο που υπήρχαν στο νησί και οι οποίοι εξοντώθηκαν από τις βάρβαρες συνθήκες εργασίας από τους "πολιτισμένους" Ευρωπαίους αποικιοκράτες, με αποτέλεσμα να απομείνουν μονάχα... 900 !!! Τέτοια μαθήματα ιστορίας ΔΕΝ μας διδάσκουν οι "ενημερωτές" μας. Ούτε ποτέ μας γνωστοποίησαν πόσοι Κουβανοί πολίτες -έγχρωμοι ή μη, διανοούμενοι ή μη- πέθαναν από πείνα και αρρώστιες, υπέφεραν, βασανίστηκαν, εξευτελίστηκαν στα κάτεργα του Μπατίστα και των αμερικανών συνεταίρων του στον 20ο αιώνα. Δεν μας λένε ποτέ αν αυτός ο λαός, μετά την εξέγερσή του, πέτυχε καλύτερους όρους ζωής ή όχι από πρωτύτερα. Αντίθετα μας προβάλλουν και με το παραπάνω τους φίλους της Σία από Φλόριδα μεριά, που πανηγυρίζουν το θάνατο του Κάστρο, και παλιότερα του Τσε, κραδαίνοντας πορτραίτα των Μπατίστα και των βορειοαμερικάνων σύγχρονων "ελευθερωτών" προέδρων!

Aris είπε...

Hasta la victoria siempre!!

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

O Nτιέγκο Μαραντόνα για τον Φιντέλ Κάστρο...

«Πέθανε ο φίλος μου, ο έμπιστος μου, που με συμβούλευε, εκείνος που μου τηλεφωνούσε ανά πάσα στιγμή για να συζητήσουμε για την πολιτική, το ποδόσφαιρο, το μπέιζμπολ.
Ποτέ δεν έκανε λάθος, για μένα ο Φιδέλ ήταν και θα είναι αιώνιος, ο μοναδικός, ο μεγαλύτερος. Η καρδιά μου πονάει, γιατί ο κόσμος χάνει των σοφότερο όλων.
Δεν μπορεί ο καθένας να θάψει μία δικτατορία και να αμφισβητήσει αντιμετωπίζοντας την αμερικανική αυτοκρατορία.
Δεν μπορεί ο καθένας να εξαλείψει τον αναλφαβητισμό σε ένα χρόνο.
Δεν μπορεί o καθένας να χαμηλώσει την παιδική θνησιμότητα από 42% σε 4%.
Δεν μπορεί ο καθένας να παρουσιάσει περισσότερους από 130.000 γιατρούς, εξασφαλίζοντας 1 γιατρό για κάθε 130 άτομα, με το υψηλότερο ποσοστό των γιατρών ανά κάτοικο στον κόσμο.
Δεν μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη ιατρική σχολή του κόσμου, με 1500 ξένους γιατρούς ανά έτος και 25.000 απόφοιτους ιατρικών σχολών από 84 χώρες.
Δεν μπορεί ο καθένα να στέλνει περισσότερους από 30.000 γιατρούς να εργάζονται σε περισσότερες από 68 χώρες σε όλο τον κόσμο, σε περίπου 600.000 αποστολές.
Δεν μπορεί ο καθένας να φτιάξει την μόνη χώρα της Λατινικής Αμερικής, χωρίς παιδικό υποσιτισμό.
Δεν μπορεί ο καθένας να καταφέρει να δημιουργήσει τη μόνη χώρα της Λατινικής Αμερικής, χωρίς το πρόβλημα των ναρκωτικών.
Δεν μπορεί ο καθένας να πετύχει 100% σχολική εκπαίδευση.
Δεν μπορεί ο καθένας να ταξιδέψει στη χώρα του χωρίς να δει ένα παιδί να κοιμάται στο δρόμο.
Δεν μπορεί ο καθένας να καταφέρει να παρουσιάσει τη μόνη χώρα στον κόσμο που συναντά την οικολογική βιωσιμότητα.
Δεν μπορεί ο καθένας να επιτυγχάνει για το λαό του 79 χρόνια προσδόκιμο ζωής.
Δεν μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει εμβόλια κατά του καρκίνου.
Δεν μπορεί ο καθένας να καταφέρει να έχει τη μόνη χώρα που εξαλείφθηκε η μετάδοση από τη μητέρα στο παιδί του ιού HIV.
Δεν μπορεί ο καθένας να καταφέρει τα περισσότερα Ολυμπιακά μετάλλια στη Λατινική Αμερική.
Δεν μπορεί ο καθένας να έχει δεχθεί πάνω από 600 απόπειρες κατά της ζωής του και 11 πρόεδροι των ΗΠΑ να προσπαθούν να τον ανατρέψουν.
Δεν μπορεί ο καθένας να επιβιώνει μετά από 50 χρόνια αποκλεισμού και οικονομικού πολέμου.
Δεν μπορεί ο καθένας να φτάνει τα 90 του χρόνια, με πολύ εξέχουσα θέση στην παγκόσμια ιστορία.
Αγαπήθηκε από εκατομμύρια. Παρεξηγήθηκε από πολλούς άλλους. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει κανείς, είναι να τον αγνοήσει»