Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

«Καλές γιορτές» (…για όλους;)

Μια μάνα με το παιδάκι της υπό το φως του τζακιού και της λάμπας πετρελαίου. Κάτω φαίνεται λίγο θαμπά το γνωστό τραγίσιο στρωσίδι, το τραότσιωλο όπως το λέγαμε εμείς, που δεν ανάβει εύκολα.



Αρχικά σχεδιάζαμε μία άλλη ανάρτηση για τις εορταστικές ημέρες. Τελικά, καταλήξαμε σε αυτή τη φωτογραφία και σε αυτό τον τίτλο.


Με όλους τους συνειρμούς που προκύπτουν για το «τότε» και το «τώρα» και… ο νοών νοείτω! Οι καιροί είναι δίσεκτοι, άλλωστε…



Υ.Γ. Τη συγκεκριμένη φωτογραφία με τον υπότιτλο που τη συνοδεύει, μας έστειλε μέσω mail ο συμπατριώτης Ευρυτάνας κ. Μάκης Φλώρος ο οποίος, όπως μας διευκρίνισε, την είχε και αυτός φωτογραφίσει πριν πολλά χρόνια από ένα παλιό κάδρο που υπήρχε στο σπίτι του αείμνηστου αγωνιστή της αντίστασης και φυσιολάτρη φωτογράφου Βαγγέλη Τσάκου που ζούσε στην Ελευσίνα. Τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα. 





46 σχόλια:

Φυσιολάτρης! είπε...

Δεν βρίσκω λέξεις....συγκλονιστική φώτο!!!!!!!!!Και δυστυχώς επίκαιρη ξανά το 2013......έτσι που μας κατάντησαν οι (.......)!!!!!!!!!

Dina Vitzileou είπε...

Καλές Γιορτές σε όλους!
(κατά το δυνατόν...)

Λύσιππος είπε...

Υπέροχη φωτό.
Υπάρχει και το λυχνάρι αριστερά στο τζάκι.
Τη χρονολογία της την εκτιμώ αρχές δεκαετίας '50 αν και θα μπορούσε να είναι και προπολεμική...

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

H ιστορία, άραγε, επαναλαμβάνεται?

doctor είπε...

ΦΙΛΤΑΤΕ ΙΧΝΗΛΑΤΗ Η ΦΩΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ ΒΑΘΙΑ.
ΘΥΜΗΘΗΚΑ, ΑΠΛΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑ.....

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Όλοι συγκινηθήκαμε και αναπολήσαμε φίλε doctor.

Και παράλληλα αγανακτούμε για τις αναπόφευκτες συγκρίσεις με το σήμερα.

Να είναι καλά ο συμπατριώτης κ. Μ. Φλώρος που έστειλε στο blog μας αυτή τη μοναδική πραγματικά φωτογραφία με τα τόσα μηνύματα που εκπέμπει.

Καλή συνέχεια στα σχόλιά σας...

John Kalantzis είπε...

Εκπληκτική φωτογραφία, ειδικά το βλέμμα του παιδιού...

Καλές γιορτές σε όλους.

λεύτερος είπε...

Τι να σου πω φιλε μου Ευρυτάνα. Η ματια και οι αναρτήσεις σου , συγκλονιζουν.!!
Λυπάμαι σε τι σημειο φτασαμε ξανά σε αυτη τη χώρα και δεν κουνιεται φύλλο.!!

sofia είπε...

Αναμνήσεις από το μέλλον. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της φωτογραφίας. Ας αγωνιστούμε για καλύτερες μέρες.

Καλά Χριστούγεννα με τους αγαπημένους σου φίλε μου.

eApenanti είπε...

Ευχή μας για αισιοδοξία. Πολύτιμη όσο ποτέ άλλοτε

Μποτίλια Στον Άνεμο είπε...

Επίσης, πάλι και πάλη...

Καλές σκοπεύσεις.

Αλέξανδρος Φλώτσιος είπε...

Kαλές Γιορτές, Ευρυτάνα Ιχνηλάτη !

Aris είπε...

Ζουμε σε μια απο τις χειροτερες εποχες. Εχουμε να κανουμε με μια συνολικη καταστροφη του εμψυχου δυναμικου, βλεπουμε νοικοκυρια χωρις ρευμα, ανθρωπους και οικογενειες μεσα στην απολυτη εξαθλιωση. Την ευχη του τιτλου καλως την εβαλες σε εισαγωγικα και το ερωτημα στην παρενθεση ειναι σωστο! Αν δεν αντιδρασουμε αμεσα, τοτε σε πολυ λιγο καιρο η παλια φωτογραφια που εστειλε στο μπλογκ σου ο κ. Φλωρος θα αφορα τη συντριπτικη πλειοψηφια της κοινωνιας!!!!

Terra Pontus είπε...

Αγαπητέ Ευρυτάνα,
Η φωτογραφία αποτυπώνει την μεγάλη φτώχια και εξαθλίωση της Ελληνικής κοινωνίας του τότε. Πέρα όμως απ΄αυτά, τότε η ζωή ήταν κάτι περισσότερο από το σημερινό κυνήγι της ευμάρειας, της προβολής και του παρτισμού. [ο σχολιασμός μου δεν αφορά την σημερινή δεινή θέση της χώρας μας].

Δραση στο Ωραιοκαστρο είπε...

Εικόνα του χθες αλλά δυστυχώς και του σήμερα!
Καλές γιορτές σε όλους.

Effie's Sweet Home Designs είπε...

Καλησπέρα αγαπητέ φίλε με τις όμορφες αναρτήσεις σου!!!!!!
Ηρθα να σου ευχηθώ καλές γιορτές και υγεία!!!!!
Βέβαια όπως τα φτιάξανε...μου φαίνεται πως σε λίγα χρόνια από τώρα θα μας αρπάξουν και τα χριστούγεννα και την υγειά μας....
Καλό βράδυ!!!!!!!

kapetandiamantis είπε...

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΜΙΑ 13ΧΡΟΝΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΘΥΜΙΑΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΓΚΑΛΙΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ.
ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΣ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΗ ΠΑΤΡΙΔΑ.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΤΑΙΡΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ ΦΛΩΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΤΗ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕΣ ΣΕ ΘΕΜΑ-ΓΡΟΘΙΑ!

Κώστας Ανδρεόπουλος είπε...

Καλές γιορτές, υγεία κι ευτυχία!!

prasiaonline είπε...

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ .ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Αγαπητοί φίλοι και φίλες του blog...

-Μην ξεχνάτε ότι έχουμε αναρτήσει και μία ΝΕΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ την οποία θα βρείτε επάνω-επάνω στην πλαϊνή κάθετη μπάρα του blog μας.

Το ερώτημα είναι:

"Είστε υπέρ ή κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα παρθένα ευρυτανικά βουνά;"

Επισκεφτείτε την.

Καλή συνέχεια στα πάντα ενδιαφέροντα σχόλιά σας...

Achilleas είπε...

Καλές γιορτές, γεμάτες με στιγμές ,χαράς ,ευτυχίας και αγάπης !!!

Διαχειριστής είπε...

Αγαπητέ φίλε Ευρυτάνα και blog Ευρυτάνας Ιχνηλάτης

Βέβαια δεν είναι - δυστυχώς- καλές οι γιορτές για όλους, για σας όμως το εύχομαι ολόψυχα να είναι καλές!

Σχετικά με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών, επειδή με ενδιαφέρει το θέμα των εναλλακτικών μορφών ενέργειας και ασχολούμαι σχετικά από παλιά, και φυσικά δεν μπορεί να γίνονται τέτοιες εγκαταστάσεις όπου να ναι και χωρίς μελέτη, ακόμα και μελέτη τοπίου. Όμως δεν αποκλείω εντελώς αυτή την τεχνολογία, εφόσον ανήκουν οι μονάδες παραγωγής ενέργειας στην τοπική κοινωνία, εφόσον γίνεται λελογισμένη χρήση και επομένως και λελογισμένη κατανάλωση ενέργειας από τους κατοίκους. Πιστεύω στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, συνδυασμό αυτών ανάλογα τον τόπο, αν έχει θάλασσες ή βουνά ή ανέμους ή ήλιο, ή ποτάμια, γιατί πρέπει να σκεφθούμε πόσο υποφέρουν και έχουν καταστραφεί περιοχές με λιγνιτικές μονάδες, όπως ΠτολεμαΪδα, Κοζάνη, Μεγαλόπολη, απ' όπου τροφοδοτείται όλη η Ελλάδα. Η γνώμη μου είναι - και πιστεύω πως τεχνικά είναι εφικτό - οτι κάθε τόπος πρέπει να συμβάλλει ενεργειακά ανάλογα και με αυτό που καταναλώνει, έτσι ώστε να μην σπαταλούμε και άσκοπα ενέργεια. Όμως η ενέργεια πρέπει να είναι δημόσια και να αποφασίζει και να την ελέγχει ο λαός, τοπικά και φυσικά σε εθνικό επίπεδο με κάποιο συντονισμό.

Συνδυασμός λοιπόν υδροηλεκτρικών μονάδων, μονάδων που αξιοποιούν την κυματική ενέργεια, ανεμογεννητριών, ηλιακών συλλεκτών, βιομάζας, με ταυτόχρονη μείωση της άσκοπης κατανάλωσης.

Αυτά όμως προυποθέτουν και μια άλλη κοινωνία, αυτοδιευθυνόμενη.

Δείτε στο youtube το νησί Samso της Δανίας, κάτι που θα μπορούσε να γίνει σε κάθε ελληνικό νησί αλλά και σε όλο τον προικισμένο από τη φύση τόπο μας. Μιλάμε πάντα για μικρής κλίμακας επεμβάσεις, όχι τεράστια αιολικά ή ηλιακά πάρκα.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Αν και δεν εντάσσεται στο παρόν θέμα (καθώς υπάρχουν ανάλογες αναρτήσεις περί ανεμογεννητριών), εντούτοις κάνουμε μία εξαίρεση...

Το παρακάτω άρθρο είναι από τα Διρφυακά Νέα


Έντονα αμφισβητείται πλέον η κατασκευή και η λειτουργία ανεμογεννητριών, ως εναλλακτική λύση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Τα συμπεράσματα που έχουν προκύψει από τη χρονική στιγμή που άρχισαν να λειτουργούν οι πρώτες ανεμογεννήτριες είναι απογοητευτικά και ταυτόχρονα αποκαλυπτικά:

Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης GREEN PLANET: «η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τη λειτουργία ανεμογεννητριών είναι απίστευτα ασήμαντη ενώ η καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον είναι πρωτοφανής και ανεπανόρθωτη!»
Έντονα αμφισβητείται πλέον η κατασκευή και η λειτουργία ανεμογεννητριών, ως εναλλακτική λύση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Τα συμπεράσματα που έχουν προκύψει από τη χρονική στιγμή που άρχισαν να λειτουργούν οι πρώτες ανεμογεννήτριες είναι απογοητευτικά και ταυτόχρονα αποκαλυπτικά:

Από τα γεγονότα που σχετίζονται με την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών προκύπτει ότι μια ανεξέλεγκτη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος βρίσκεται σε εξέλιξη, με μοναδικό κίνητρο το οικονομικό όφελος επιχειρηματιών, που εκμεταλλευόμενοι τις μεγάλες επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης επωφελούνται της ευνοϊκής γι' αυτούς νομοθεσίας. Μερικές από τις επιπτώσεις είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες οι εξής:

- Η χλωρίδα, η πανίδα, οι ανεξερεύνητες αρχαιολογικές θέσεις, τα παραδοσιακά μονοπάτια, θα χαθούν κάτω από το βάρος των βίαιων επεμβάσεων.

- Οι εκατοντάδες ανεμογεννήτριες, οι υποσταθμοί, οι γραμμές μεταφοράς θα εξαφανίσουν το κάλλος των φυσικών τοπίων που θα μετατραπούν σε βιομηχανικές ζώνες παραγωγής αιολικής ενέργειας. Επίσης θα φέρουν καίριο πλήγμα στον τουρισμό (στη Δανία ο τουρισμός έπεσε 40%), την κτηνοτροφία και σε όλους αυτούς που εργάζονται και ζουν από το δάσος.

- Το μεγαλύτερο αιολικό «πάρκο» στην Ευρώπη έχει τρεις μόνιμους υπαλλήλους. Επομένως το πρόσχημα για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι ψευδές.

- Καταστρέφεται το δάσος από διαμορφώσεις και διανοίξεις δρόμων.

- Οι εγκαταστάσεις εξυπηρετούν τα ευκαιριακά συμφέροντα των επιχειρηματιών της αιολικής ενέργειας που σπεύδουν να αξιοποιήσουν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια ως νέοι αποικιοκράτες.

- Αυτοί που επιζητούν την ηρεμία της φύσης και της υπαίθρου, παύουν να επισκέπτονται περιοχές με ανεμογεννήτριες εξαιτίας της οπτικής και ηχητικής ρύπανσης. Αυτό το διαπιστώνει όποιος προσπαθήσει να ζήσει έστω και μια μέρα σε περιοχή δίπλα σε ανεμογεννήτριες.

- Ο ήχος μιας ανεμογεννήτριας είναι ένας θόρυβος διαπεραστικός, χαμηλής συχνότητας γδούπος, κάθε φορά που η έλικα περνά από τον πύργο της. Θυμίζει την αντήχηση του ελικοπτέρου από μακριά.

- Οπτικά μια ανεμογεννήτρια διακρίνεται από απόσταση 40 χιλιομέτρων μιας και το ύψος της ξεκινά από 65 μέτρα και μπορεί να φτάσει έως και τα 105 μέτρα. Το συνολικό βάρος της κάθε ανεμογεννήτριας είναι ανάλογο με το μέγεθός της και ξεκινάει από 223 τόνους, 264 τόνους, 313 τόνους και φτάνει στους 383 τόνους. Κάθε ανεμογεννήτρια χρειάζεται 100 τ.μ. τσιμέντο και σε βάθος τουλάχιστον 3 μέτρων και για κάθε πυλώνα χρειάζεται να πέσουν 500 περίπου κυβικά
μέτρα μπετόν.

- Αρκετές φορές έχει τύχει να σπάσουν έλικες, που ο καθένας τους ζυγίζει 1,5 τόνο και να εκσφενδονιστούν έως και 400 μέτρα μακριά.

- Επηρεάζουν ψυχολογικά τον άνθρωπο ακόμη και σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου.

- Ακόμα και αν τοποθετηθούν 25.000 ανεμογεννήτριες οι ρύποι σε διοξείδιο του άνθρακα και διοξείδιο του θείου θα παραμείνουν κατά 99,93%.

- Η τιμή του ρεύματος που παράγεται από την αιολική ενέργεια, και που φτάνει στο τελικό αποδέκτη, δηλαδή τον καταναλωτή, όχι μόνο δεν είναι μειωμένη, αλλά αυξάνεται από 130% έως 400%, σε σχέση με τις τιμές της συμβατικής ενέργειας.

- Το ζωικό βασίλειο θα υποφέρει. Οι ανεμογεννήτριες μόνο στην περιοχή της Καλιφόρνιας σκοτώνουν κατά μέσο όρο 200-300 γεράκια, και 40-60 χρυσαετούς ετησίως, ενώ έχει εκτιμηθεί ότι 7.000 αποδημητικά πουλιά το χρόνο σκοτώνονται από αιολικούς στροβιλοκινητήρες στη νότια Καλιφόρνια.

Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ε Τ Α Ι...

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

- Το μανιφέστο 100 Γερμανών καθηγητών και διανοουμένων σχετικά με την αιολική ενέργεια αναφέρει: η ικανότητα παραγωγής ενέργειας από τον άνεμο είναι συγκριτικά χαμηλή. Οι ανεμογεννήτριες με επιφάνεια πτερυγίων ίσων με το μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, παράγουν μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό της ενέργειας που παράγει ένας συμβατός σταθμός.

Έτσι με περισσότερες από 5.000 ανεμογεννήτριες στη Γερμανία, παράγεται λιγότερο από το 1% του απαιτούμενου ηλεκτρισμού. Στη Μ. Βρετανία, θα χρειαζόντουσαν 14.400 ανεμογεννήτριες για να παραχθεί το 4,4% του ηλεκτρικού ρεύματος και 32.700 για να παράγουμε το 10%. Οι δείκτες μόλυνσης είναι παρόμοιοι για τον ίδιο λόγο. Η συνεισφορά της αιολικής ενέργειας προς αποφυγή του φαινομένου του θερμοκηπίου είναι περίπου1 έως 2 τοις χιλίοις!

Λίγη ενέργεια - Πολλά «σκουπίδια»

Στατιστικά η αιολική ενέργεια είναι απολύτως ασήμαντη όσον αφορά την συνεισφορά της στη συλλογική παραγωγή ενέργειας και ως εκ τούτου στη μόλυνση του περιβάλλοντος και στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

- Ενώ η τεχνολογία αυτή ήταν γνωστή από πολλά χρόνια, εν τούτοις χρησιμοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια που άρχισαν οι επιδοτήσεις των αιολικών πάρκων. Όπου σταμάτησαν οι επιδοτήσεις έπαυσαν να τις συντηρούν.

Αυτό συνέβη στη Σουηδία, Ολλανδία, Γερμανία, Νορβηγία και Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Το όριο ζωής των ανεμογεννητριών δεν ξεπερνά τα 20-25 χρόνια. Αν συνεχιστεί η κατασκευή τους (που στην ουσία είναι συνέχιση των επιδοτήσεων αφού εκεί αποβλέπουν οι «επενδύσεις»), αυτό που θα κληροδοτηθεί στις επόμενες γενιές, θα είναι ένα απέραντο νεκροταφείο παλιοσιδηρικών και βουνά φορτωμένα με χιλιάδες τόνους μπετόν και χιλιάδες μέτρα υπόγειων και υπέργειων καλωδιώσεων.

====================

ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ (και) ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ!

Τ Ε Λ Ο Σ.

άγριο κυκλάμινο είπε...

H φωτογραφία είναι φοβερή, συγκινιτική και ταυτόχρονα διδακτική .

Το παγωμένο σπιτικό και η προσπάθεια της απεγνωσμένης μητέρας με το απορημένο παιδάκι της να ζεσταθούν δίπλα στο τζάκι, συνθέτουν μια σκληρή εικόνα από το παρελθόν που όμως δεν απέχει και πολύ από τη σημερινή κατάσταση που ζουν χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα της τρόικα και των μνημονίων.

Συλλογίζομαι ότι αν συνεχίσουμε να είμαστε παραδομένοι στον καναπέ με τη σιδερένια μπάλα στο πόδι και δεν ξεσηκωθούμε, τότε στο τέλος θα μας πλειστηριάσουν και το σπιτάκι και το τζάκι, για να μην πω και το τραότσιωλο που γράφει στον υπότιτλο και ο κ. Φλώρος.

Καλές γιορτές και μη σκύβουμε το κεφάλι, δεν αξίζει στο λαό μας μια τέτοια "ζωή".

Dennis Kontarinis είπε...

Καλή σου μέρα φίλε Ιχνηλάτη και χρόνια πολλά σε σένα, την οικογένειά, σου, τους δικούς σου και όλη την Ευρυτανία.
Η φωτογραφία της ανάρτησης λέει πάρα πολλά σε όποιον μπορεί να την ακούσει.
Και του χρόνου φίλε μου, όμως καλύτερα από φέτος.

Διαχειριστής είπε...

Απάντησα εδώ επειδή σε αυτή την ανάρτηση σε σχόλιο καλείς να ψηφίσουμε για τις ανεμογεννήτριες στην Ευρυτανία και εξηγώ γιατί δεν θα ψηφίσω. Η αιολική ενέργεια αξιοποιείται από τον άνθρωπο από την αρχαιότητα, στα ιστιοφόρα και τους γραφικούς ανεμόμυλους των νησιών μας. Μιλώ για άλλες μορφές ανεμογενητριών και σε άλλα μεγέθη και ποσότητες. Για τους καρκίνους στην ΠρολεμαΪδα δεν μπορούμε να αδιαφορούμε, οι κάτοικοι οφείλουν να προβληματιστούν για το πώς πρέπει να παράγεται η ενέργεια που θέλουν να καταναλώνουν, όχι εις βάρος άλλων πολιτών.

Επίσης εξήγησα οτι η κερδοσκοπία των εταιρειών που πλασάρουν τώρα τα αιολικά δεν έχει σχέση με αυτό που θα μπορούσε να είναι μια ορθή πολιτική για την ενέργεια, υπό τον έλεγχο των κατοίκων και μόνο.

dimitris είπε...

ΕΥΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ καλησπερα, παντα οι φωτο σου, ''κτυπουν'' νευρο, μπραβο.
Χρονια καλα, καλες γιορτες!!!

dimosf είπε...

Καλές γιορτές και πάντα όρθιοι!!

Memaria είπε...

Μπλέχτηκαν το τότε με το τώρα σε ένα αιώνιο γιατί...
Καλές γιορτές με υγεία και αγάπη και φυσικά πολύ κουράγιο...
Να είστε καλά!

photoioannina είπε...

Καλές γιορτές και σε σας εκεί στην όμορφη Ευρυτανία!!!

ElenaG είπε...

Η φωτογραφία είναι συγκλονιστική όσο και ότι ζούμε ακούμε βλέπουμε βιώνουμε στις μέρες μας!
Συγκλονιστικότερη η σιωπή και η ανοχή μας...
Φιλε μου Ευρυτάνα εύχομαι από καρδιας για όλους μας χρονια καλά!Να ανοίξει η καρδια μας η ματια μας και να μιλήσει επιτέλους η ψυχή μας!

Mia Petra είπε...

Καλές γιορτές και καλή δύναμη σε όλους μας! Φίλε Ευρυτάνα, σου εύχομαι να περάσεις καλά και πάντα στις επάλξεις! Καλό Σαββατόβραδο!

mnimes-istorikes είπε...

Χρονια πολλα και απο μενα Ευρυτανα Ιχνηλατη σε σενα-στην οικογενεια σου-και σε ολους τους συμπατριωτες μας.

www.fteri-fthiotidos.gr

akrat είπε...

καλησπέρα

χρόνια πολλά με υγεία και χαρά

και να υπάρξει κάτι καλύτερο....

blackbedlam είπε...

Τι ευχές να δώσω πέρα από καλή δύναμη και κουράγιο για τις ακόμα πιο δύσκολες μέρες που μας περιμένουν.

Όχι για να τις αντιμετωπίσουμε παθητικά, μα για να τις πολεμήσουμε με νύχια και με δόντια με όποιον τρόπο ο καθένας διαθέτει και ξεπερνώντας τις ίδιες του τις δυνάμεις.

Για μας, για τα παιδιά μας.
Να γίνουμε η ασπίδα τους να μην τα βρει το βόλι.

Γιατί «το ζήτημα δεν είναι να είσαι αιχμάλωτος, το να μην παραδίνεσαι αυτό είναι» που λέει και ο ποιητής.

Να είσαι πάντα καλά.

magda είπε...

Σ΄ευχαριστώ θερμά για τις ευχές σου, καλέ μου φίλε Ευρυτάνα!
Υπέροχη, συγκινητική και δυστυχώς επίκαιρη, όσο ποτέ, η παλιά φωτογραφία!
Σου εύχομαι ολόψυχα ευτυχισμένα Χριστούγεννα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα!

Θέμιδα Ζήδρου. είπε...

Καλές γιορτές για όλο τον κόσμο,με ειρήνη και γαλήνη στις ψυχές μας!!!

Μαρίνα Διαμαντοπούλου είπε...

Καλά Χριστούγεννα με αγάπη στις καρδιές όλων μας! Δύναμη και αισιοδοξία!

Koritsa Kleitsou είπε...

Χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα με υγεία, χαρά και ευτυχία!!!

BloG-_o_-SatIRuS είπε...

Θέλω να πιστεύω πως η μάνα της σπουδαίας (συμβολικά κι όχι μόνο)φωτογραφίας δεν είχε την εξάρτηση ή το βαθμό της εξάρτησης που έχει η σημερινή μάνα από τη ΔΕΗ.
Χρόνια πολλά και Καλή Δύναμη σε όλες τις Μάνες!!!

Eva Neocleous είπε...

Συγκλονιστική η φωτογραφία!!!Τι να προσθέσουμε εμείς μετά τον τόσο εύστοχο τίτλο που δώσατε!!!
Καλές γιορτές για όλους....

Διαχειριστής είπε...

Ευρυτάνα, Καλή Χρονιά, προσωπική ευτυχία και κοινωνική αλλαγή για αυτό τον αγαπημένο τόπο!

Areti είπε...

Χρονια Πολλα, Καλη χρονια, με υγεια ευτυχια δημιουργια και πολυ πολυ αισιοδοξια!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

-Σας ευχαριστούμε όλους εγκάρδια για τις επισκέψεις και τα σχόλιά σας.

-Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον συμπατριώτη μας Μάκη Φλώρο για την τόσο συγκινητική "φωτογραφία-έναυσμα" που προσέφερε στο blog μας!

-Είθε να νικήσουμε τούτους τους δίσεκτους καιρούς...

E.- είπε...

Γλυκά και συγκινητικά αρχίζεις τη χρονιά Ιχνηλάτη...

Συναρπαστική και συνταρακτική συνάμα η φωτογραφία!!!!!

Ε.-

Να ΄σαι καλά φίλε, να μας παρασύρεις, να μας συγκινείς, να μας διδάσκεις, να μας τέρπεις και να μας ταξιδεύεις όπως εσύ ξέρεις!

Καλό νέο φέτος για όλους...