Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

«ΑΓΡΟΤΗ ΠΟΛΕΜΑ…» !


«Χρόνια και χρόνια απάτης και ρεμούλας μάς κράτησαν μακριά από την ευτυχία και τον πολιτισμό και μας ρίξανε μέσα στην εξαθλίωση, την πείνα, την κακομοιριά και τη δυστυχία. Η αιτία αυτού βρίσκεται στο γεγονός, ότι η αντίδραση σκεφτόταν μόνο πώς να εκμεταλλευτεί, να βασανίσει και να ξεζουμίσει το λαό» (…..)

«Πάρτε ένα παράδειγμα, απ’ αυτό που γίνεται στα χωριά. Ο χωριάτης καπνίζει τον καπνό που παράγει ο ίδιος. Μα τον πείσανε ότι αυτός είναι λαθραίος. Κι ο ίδιος ο χωρικός σού λέει ότι καπνίζει λαθραίο καπνό. Λες και δεν τον έσπειρε αυτός στον τόπο μας, αλλά τον έφερε από την Αμερική. Όπως βλέπετε λοιπόν κι ο ίδιος ο χωριάτης το πίστεψε πως ο καπνός του είναι “λαθραίος”. Η αντίδραση δεν σταματά μπροστά σε τίποτα, προκειμένου να εξαπατήσει το λαό, χρησιμοποιώντας γι αυτό όλα τα μέσα, όλη τη συκοφαντία και το ψέμα.» (…..)

«Αυτοί είναι οι λύκοι, που προσπαθούν να κατασπαράξουν το κοπάδι, εμάς, εσάς, όλους μας, το λαό δηλαδή.» (…...)

«Μα αυτές οι συκοφαντίες στην ύπαιθρο, όπου μας είδανε και μας νιώσανε, έγιναν συντρίμμια. Στις πόλεις θα γίνει κι αυτού το ίδιο»!!!

ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ (23-10-1944)



20 σχόλια:

Φυσιολάτρης! είπε...

Ο αθάνατος αετός του Βελουχίου.......ο Αρης του δίκαιου κοινωνικού πολέμου.......πόσο δίκιο είχε......και πόσο τα λεγόμενα του ταιριάζουν απόλυτα στο σήμερα!!!!!!!!!!

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

"Αγρότη πολέμα σου πίνουνε το αίμα" !!!

kapetandiamantis είπε...

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΙ ΚΛΑΔΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ,
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ.

ποιώ - ελένη είπε...

Όποιος δεν έχει δουλέψει τη γη
δεν ξέρει τι θα πει μόχθος!!!

Unknown είπε...

Έλληνα πολέμα σου πίνουνε το αίμα

Aris είπε...

Εφαρμοζουν την πιο αγρια και βαρβαρη ταξικη πολιτικη σε βαρος των φτωχων λαικων στρωματων που τα θεριζει η ανεχεια, ενω ταυτοχρονα οι μεγιστανες γεμιζουν ακομα περισσοτερο τα σεντουκια τους. Μια κοινωνικη αθλιοτητα.
Οι αγροτες μπηκαν μπροστα, θα πρεπει να ακολουθησουμε και οι υπολοιποι!!

Mia Petra είπε...

1944;;;
Σα να μην πέρασε μια μέρα...
Τραγικό το πόσο ραγδαία γυρνάμε πίσω..

Αστοριανή είπε...

"... ποιώ - ελένη είπε...
Όποιος δεν έχει δουλέψει τη γη
δεν ξέρει τι θα πει μόχθος!!!"

"Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου, 2016
Blogger Ο/Η Ιάκωβος Δασκαλάκης είπε...
Έλληνα πολέμα σου πίνουνε το αίμα"

"Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου, 2016
Blogger Ο/Η Aris είπε...
Εφαρμοζουν την πιο αγρια και βαρβαρη ταξικη πολιτικη σε βαρος των φτωχων λαικων στρωματων που τα θεριζει η ανεχεια, ενω ταυτοχρονα οι μεγιστανες γεμιζουν ακομα περισσοτερο τα σεντουκια τους. Μια κοινωνικη αθλιοτητα.
Οι αγροτες μπηκαν μπροστα, θα πρεπει να ακολουθησουμε και οι υπολοιποι!! "


Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου, 2016

...ο δρόμος είναι πολύ μεγάλος... ανοίξτε και τα μονοπάτια...
Έστω κι από μακριά, πονάμε... δικοί μας, και ρίζες, είναι εκεί...
Υιώτα
ΝΥ

Unknown είπε...

Λαθραίος ο καπνός τότε( και τώρα), υψηλή φορολογία στην ρετσίνα,στο τσίπουρο,στο ούζο σήμερα.Τίποτα δεν γίνεται τυχαία και η ιστορία επαναλαμβάνεται,με στόχο πάντα τον υπερήφανο ελληνικό λαό.Τα προιόντα μας το λάδι μας το κρασάκι μας,το άγιο τσίπουρο μας,αυτά που μαζί με τις ατέλειωτες ακρογιαλιές έκαναν την Ελλάδα γνωστή στα πέρατα του κόσμου,αυτά είναι που σχεδιάζουν να χτυπηθούν από τους δυνάστες του λαού μας.
Διαβάζοντας τα λόγια του μεγάλου ηγέτη Άρη γαληνεύει η ψυχή μας και ανταριάζει το μυαλό μας σκεπτόμενοι πόσο λείπει σήμερα μια τέτοια μορφή.Από την άλλη όμως οι άνθρωποι του μόχθου,οι άνεργοι,οι νέοι μας,η αγροτιά, είναι σίγουρο ότι σύντομα θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους (?) και η πατρίδα μας θα ελευθερωθεί από τον σύγχρονο ζυγό.Στο μυαλό και την καρδιά τα λόγια του Άρη.....και όλα θα πάρουν το δρόμο τους!

kapetandiamantis είπε...

Στο λαό του Λεκανοπεδίου απευθύνεται με ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων που διοργανώνει το μεγάλο πανελλαδικό παναγροτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 12 Φλεβάρη και τον καλεί να διαδηλώσει μαζί της.


Στην ανακοίνωση - κάλεσμα αναφέρει:



ΛΑΕ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ



Ανεργοι, εργατοϋπάλληλοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, επιστήμονες, βιοτέχνες, έμποροι, νέοι και γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών

Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οι ψαράδες, οι μελισσοτρόφοι, από τα χωριά όλης της Ελλάδας, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη κι από την Κέρκυρα μέχρι το Καστελόριζο, μαζευόμαστε στην πρωτεύουσα της χώρας μας. Ερχόμαστε εδώ να διαμαρτυρηθούμε και να διεκδικήσουμε, γιατί αντιμετωπίζουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα. Πρόβλημα επιβίωσης.

Η πολιτική που εφαρμόζεται, χρόνια τώρα, από όλες τις κυβερνήσεις έχει οδηγήσει σε μεγάλη μείωση του εισοδήματός μας, πετώντας εκτός παραγωγής εκατοντάδες χιλιάδες μικρά και μεσαία αγροτικά νοικοκυριά.

Κι έρχονται τώρα τα νέα μέτρα του τρίτου μνημονίου και της ΚΑΠ 2014 - 2020 της ΕΕ, να μας αποτελειώσουν.

Τι και ποια είναι αυτά τα μέτρα που μας εξοντώνουν;

ΕΙΝΑΙ η τεράστια αύξηση που μας επιβάλλουν στις εισφορές για την ασφάλισή μας. Από 753 ευρώ το χρόνο που πληρώνει, σήμερα, ένας αγρότης που είναι ασφαλισμένος στην 1η κατηγορία του ΟΓΑ, θα πληρώνει στο νέο Ασφαλιστικό ταμείο που θέλουν να φτιάξουν 1.544 ευρώ το χρόνο, από το 2019 και μετά. Πώς να πληρώσουμε αυτή την τεράστια αύξηση όταν οι μισοί κα παραπάνω δεν μπορούμε να πληρώσουμε ούτε τις σημερινές εισφορές στον ΟΓΑ, με αποτέλεσμα να μην μας σφραγίζουν τα βιβλιάρια Υγείας και να μην δικαιούμαστε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όταν αρρωσταίνουμε;

ΕΙΝΑΙ η βαριά φορολογία από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός μας. Ο συντελεστής φορολόγησης ανεβαίνει στο 26% από το 2019 και διπλασιάζεται η προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος. Ετσι μας αρπάζουν πάνω από το μισό εισόδημά μας. Αλλά, ακόμα κι αν δεν έχουμε εισόδημα - κι αυτό μπορεί να τύχει σε μας τους αγρότες αν η σπορά δεν προκόψει, η σοδειά δεν πάει καλά, η παραγωγή θα πάθει μεγάλη ζημιά από αντίξοες καιρικές συνθήκες και αρρώστιες- πάλι θα φορολογηθούμε γιατί θα ισχύσουν και για μας τους αγρότες τα «τεκμήρια διαβίωσης», παρά το γεγονός ότι δεν προβλέπεται αφορολόγητο όριο 9.500 ευρώ, που έχουν οι εργατοϋπάλληλοι και καλώς το έχουν και πρέπει ν' αυξηθεί.

ΕΙΝΑΙ η αύξηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια από 13% στο 23%, η μεγάλη αύξηση στην τιμή του αγροτικού ρεύματος και του αγροτικού πετρελαίου. Μ' αυτά τα μέτρα που πάρθηκαν από το περασμένο καλοκαίρι και εφαρμόζονται εκτινάσσεται στα ύψη το κόστος παραγωγής που ήδη είναι πολύ υψηλό, λόγω της ανέλεγκτης κερδοσκοπικής ασυδοσίας των εμποροβιομηχάνων που μας πουλούν πανάκριβα τα αγροτικά μέσα και εφόδια.

ΕΙΝΑΙ η καρατόμηση των επιδοτήσεων/ενισχύσεων. Στα δυο χρόνια εφαρμογής της ΚΑΠ 2014 - 2020 της ΕΕ, κόπηκαν, ήδη, κατά 23% και μέχρι το 2019 το πετσόκομα θ' αγγίξει το 60%. Τις επιδοτήσεις/ενισχύσεις δεν μας τις δίνουν επειδή μας αγαπούν και μας νοιάζονται, αλλά για να μπορούν να αγοράζουν φτηνά τα προϊόντα μας οι εμποροβιομήχανοι, οι οποίοι τα πουλούν μετά πανάκριβα στο λαό. Και, φυσικά οι μικροί και μεσαίοι αγρότες , που είμαστε πάνω από το 90% των αγροτικών εκμεταλλεύσεων στη χώρα μας, παίρνουμε ένα πολύ μικρό ποσοστό και πάνω από το 80% το καρπώνεται μια χούφτα μεγαλοαγροτών, οι μεγάλες αγροτοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

kapetandiamantis είπε...

Αυτά τα εξοντωτικά μέτρα δείχνουν ότι η κυβέρνηση, το κράτος συμπεριφέρεται απέναντί μας εχθρικά. Γιατί; Διότι θέλουν να φύγουμε «από τη μέση» οι μικροί και μεσαίοι αγρότες, να μας αναγκάσουν να δώσουμε τα χωράφια μας για ένα κομμάτι ψωμί, ώστε να συγκεντρωθεί η γη, η παραγωγή και η εμπορία των προϊόντων σε λίγα χέρια.

Η ίδια η κυβέρνηση λέει ότι με την εφαρμογή των νέων μέτρων θα μείνουν, συνολικά, στη χώρα μας 275.000 αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Αυτό σημαίνει ότι άλλες 500.000 περίπου μικροί και μεσαίοι αγρότες, κτηνοτρόφοι, ψαράδες που, παλεύοντας με νύχια και με δόντια, κατορθώσαμε να γλυτώσουμε από το ξεκλήρισμα, θ' αναγκαστούμε να εγκαταλείψουμε την αγροτική παραγωγή, θα μείνουμε χωρίς δουλειά και δίχως το παραμικρό εισόδημα.

Και ρωτάμε: Που θα πάμε και τι θα κάνουμε οι ξεκληρισμένοι της υπαίθρου; Πολλές επιλογές δεν θα έχουμε: Είτε θα γίνουμε χουσμετιάρηδες των νέων "τσιφλικάδων" στους οποίους θα καταλήξει το βιος μας - μεγαλοαγρότες, επιχειρηματίες, τράπεζες, πολυεθνικές κλπ - είτε θα στριμωχτούμε κι εμείς στις μακριές ουρές των ανέργων της Αθήνας και των άλλων ελληνικών μεγαλουπόλεων και στα σισσίτια για νηστικούς των δήμων, ή θα πάρουμε των ομματιών μας για την ξενιτιά, όπως έκαναν οι παππούδες και οι πατεράδες μας στις δεκαετίες του '50, του '60 και του '70.

Ε, αυτή την "μαύρη προοπτική' που προσφέρουν οι κυβερνήσεις και το κράτος για μας και τα παιδιά μας, δεν την θέλουμε. Και βγήκαμε στα μπλόκα ν' αγωνιστούμε γα ν' αλλάξουμε την προδιαγραμμένη μοίρα μας.

ΛΑΕ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ανεργοι, εργατοϋπάλληλοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, επιστήμονες, βιοτέχνες, έμποροι, νέοι και γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών

Ελάτε όλοι στο Σύνταγμα. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Έχουμε τον ίδιο αντίπαλο, την πολιτική που μας καταστρέφει. Έχουμε κοινά προβλήματα και αιτήματα. Να στήσουμε ισχυρό αγωνιστικό μέτωπο. Η συμμαχία θα μας κάνει πολύ πιο δυνατούς, πιο αποτελεσματικούς, θα δώσει προοπτική νίκης στον κοινό αγώνα μας.

Κλείστε τ' αυτιά σας στην κυβέρνηση και τα κάθε είδους «παπαγαλάκια» της που μας συκοφαντούν και θέλουν να σας τρομοκρατήσουν για να μην έλθετε να μας συμπαρασταθείτε.

Δεν είμαστε οι χωριάτες που κατεβαίνουν στην Αθήνα «για βόλτα και επίδειξη».

Δεν είμαστε «μπαχαλάκηδες» και «τρομοκράτες» που έρχονται να κάνουν φασαρίες.

Δεν είμαστε πονηροί μεγαλοαγρότες που φοροδιαφεύγουμε και δεν θέλουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας.

Δεν είμαστε υποκινούμενοι από κανέναν και για τίποτα.

kapetandiamantis είπε...

Είμαστε δουλευτάδες του χωραφιού, της στάνης, της θάλασσας. Εμείς παράγουμε τα προϊόντα που τρώνε τα παιδιά σας, οι οικογένειές σας. Παλεύουμε για να μπορούμε να παράγουμε επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για την διατροφή και την ένδυσή σας. Για να μην είναι οι λαϊκές οικογένειες έρμαιο των πολυεθνικών των τροφίμων, με τα διατροφικά σκάνδαλα και τα μεταλλαγμένα.

Δουλεύουμε πολύ σκληρά, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, για να εξασφαλίζουμε το καθημερινό ψωμί της δικής μας οικογένειας. Πότε στο κρύο που "τρυπάει τα κόκαλα" και πότε στο λιοπύρι που "φλογίζει την ανάσα". Κι απολαβή καμιά. Οι περισσότεροι είμαστε όλοι χρεωμένοι "ως τα μπούνια" και τα χωράφια μας, η περιουσία μας είναι υποθηκευμένα στην τράπεζα.

Βρισκόμαστε πάνω από 20 μερόνυχτα στα μπλόκα και η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν ικανοποιεί τα δίκαια και ζωτικής σημασίας αιτήματά μας, αλλά μας κοροϊδεύει κι από πάνω.

Ο πρωθυπουργός μας καλεί σε διάλογο, χωρίς, όμως, να συζητάει τα δικά μας αιτήματα. Τότε τι να συζητήσουμε; Για το πως θα μας σφάξουν και πόσο βαθιά στο λαιμό θα μας μπει το μαχαίρι;

Κι εμείς, όπως οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες του ζητάμε το απλό και το αυτονόητο: Ν 'αποσύρει τα κυβερνητικά σχέδια εξόντωσή μας που έχει προαναγγείλει και μετά να κάνουμε διάλογο. Κι όχι διάλογο "γενικώς και αορίστως", αλλά επί του συγκεκριμένου πλαισίου των αιτημάτων που έχουμε.

Μ' αυτά τα αιτήματα που προβάλλουμε δεν ζητάμε κάτι να μας δώσει, αλλά να μην μας πάρει κι άλλα. Δεν αντέχουμε άλλο. Φτάνει πια.

kapetandiamantis είπε...

ΛΑΕ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Ανεργοι, εργατοϋπάλληλοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, επιστήμονες, βιοτέχνες, έμποροι, νέοι και γυναίκες των λαϊκών νοικοκυριών

Με το πανελλαδικό - παναγροτικό - παλλαϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα δίνουμε μια ισχυρή λαϊκή αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που συνεχίσει στον ίδιο "ντορό" που χάραξαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Είμαστε όλοι μαζί και δεν πρόκειται να μας διαιρέσουν σπέρνοντας τη διχόνοια και την αντιπαράθεση ανάμεσά μας.

Δεν φοβηθήκαμε τόσα χρόνια στους αγώνες τους άλλους, δεν μας σκιάζουν ούτε οι τωρινοί. Παλεύουμε για να μπορούμε να παράγουμε κι από το μόχθο μας, να ζουν, με αξιοπρέπεια, οι οικογένειές μας.

Πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν' αποχωρήσουμε. Ας το καταλάβει η κυβέρνηση και όλοι όσοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την σιγοντάρουν.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ - ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ - ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Πραγματικά Σ Υ Γ Κ Λ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η η ανακοίνωση των αγωνιζόμενων αγροτών!

Ευχαριστούμε "kapetandiamantis" για την αναδημοσίευση!

Memaria είπε...

Όρκο θα έπαιρνα πως τα παραπάνω λόγια γράφτηκαν τώρα!
Κι όμως...
Με τη νίκη θα ευχηθώ, γιατί έχουμε πόλεμο!

doctor είπε...

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΦΙΛΤΑΤΕ ΙΧΝΗΛΑΤΗ!
Ο ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ ΤΟΥ!
ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ....
ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ.

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...



Από τις κινητοποιήσεις των αγροτών - βίντεο κλπ από το διαδίκτυο


http://diktiospartakos.blogspot.gr/2016/02/video_12.html

άγριο κυκλάμινο είπε...

Ευρυτάνα ιχνηλάτη, οι κινητοποιήσεις των αγροτών αλλά και των άλλων εργαζομένων που τους συμπαραστάθηκαν ήταν σημαντικές. Η Αθήνα ξύπνησε κάπως από το λήθαργο της και φάνηκε η διάθεση πολύ κόσμου να αγωνιστεί με τσαγανό για να μην περάσουν τα μέτρα εξόντωσης μας.
Ομως ο αγώνας θα πρέπει να συνεχιστεί και να μην λυγίσει κανένας. Στα μπλόκα αλλά και παντού, σε όλους τους χώρους. Αν κάνουμε τώρα έστω κι ένα βήμα πίσω θα είναι σαν να υπογράφουμε την καταδίκη μας.
Η ανάρτηση με τα λόγια του Αρη, του Τσε Γκεβάρα της Ελλάδας, είναι εξαιρετική. Μπράβο!

Dennis Kontarinis είπε...

Όλοι στους δρόμους
Μόνο εκεί θα μπορέσουμε να βρούμε το δίκο μας.
Εμπρός αδέλφια.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Σας ευχαριστούμε όλους για τις επισκέψεις, τις αναδημοσιεύσεις και τα σχόλια και σε αυτή την ανάρτησή μας.

ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ σε όσους αγωνίζονται για ένα ελπιδοφόρο αύριο!