Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Σκέψου...



"Θα αρχίσεις ποτέ να καταλαβαίνεις τη σημασία  που έχει το έδαφος κάτω από τα πόδια σου; Από ένα κόκκο άμμου έως ένα μεγάλο βουνό, όλα είναι ιερά. Το χθες και το αύριο υπάρχουν αιώνια σε αυτή την ήπειρο. Εμείς οι ιθαγενείς είμαστε οι φύλακες αυτού του ιερού τόπου"!
(Ινδιάνικη ρήση)

Ατενίζοντας από την κορυφή της Χελιδόνας - Ευρυτανία!
Με το φακό του "Ευρυτάνα ιχνηλάτη"

12 σχόλια:

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Ωδή στη γη που μας φιλοξενεί!

Φυσιολάτρης! είπε...

Kαλημέρα αξεπέραστε Ευρυτάνα ιχνηλάτη.....Εχω πάθει με τη φωτογραφία σου και τα λόγια που τη συνοδεύουν.....Το πρώτο οικολογικό μήνυμα της χρονιάς από το blog σου....Εύγε!!!!!!

sofia είπε...

"...Μα τι μένει από τη ζωή, όταν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να αφουγκραστεί τη γλυκιά φωνή που βγάνει το νυχτοπούλι ή τα συνακούσματα των βατράχων ολόγυρα σε ένα βάλτο μέσα στη νυχτιά; Ο ερυθρόδερμος προτιμάει το απαλόηχο αγέρι λαγαριασμένο από την καταμεσήμερη βροχή ή μοσχοβολημένο με το πεύκο. Του ερυθρόδερμου του είναι ακριβός ο αγέρας, γιατί όλα τα πάντα μοιράζονται την ίδια πνοή - τα ζώα, τα δένδρα, οι άνθρωποι. Ο λευκός Δε φαίνεται να δίνει προσοχή στον αγέρα που ανασαίνει. Σαν ένας που χαροπολεμάει για μέρες πολλές, δεν οσμίζεται τίποτα..."(Από την απάντηση του αρχηγού των Ινδιάνων Σιατλ προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Φραγκλίνο Πηρς)

dimitris είπε...

Ευρυτανα ιχνηλατη καλημερα, κοιτω τις φωτο που ανεβαζεις και σκεφτομαι, τι κερδος θα ειχαν σαν ατομα, αλλα και τι κερδος θα ειχαμε σαν χωρα, ΑΜΑ τις σχολικες εκδρομες τοσων χρονων και τοσων χιλιαδων ανθρωπων τις κατευθυναν σε ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ, αλλα...

doctor είπε...

ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

magda είπε...

Συμφωνώ απολύτως με τα σοφά λόγια και θαυμάζω στην υπέροχη φωτογραφία σου, την μοναδική σε ομορφιά πατρίδα σου-μας!
Καλή χρονιά σε όλα τα επίπεδα!

akrat είπε...

ζουλεύουμαι ούλοι εδώ κάτω στην μαύρη αθήνα τα καλά σας....

καλή χρονιά

Οικοδόμος είπε...

Τόσο απλά λόγια από απλούς ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. Αν μπορούσαμε να καταλάβουμε πραγματικά πόσο απλή είναι η ζωή, ενώ την κάνουμε τόσο δύσκολη. Πόσο φιλόξενη είναι η γη, ενώ κάνουμε τα πάντα για να την καταστρέψουμε. Αν μπορούσαμε να νιώσουμε τους συγκατοίκους μας, κάθε ον με ψυχή στον πλανήτη. Οι Ινδιάνοι, σε όποιο γεωγραφικό μήκος και πλάτος, τα έχουν καταλάβει αυτά. Ή μάλλον, καλύτερα, γεννιούνται θεωρώντας τα αυτονόητα.
Γι αυτό δεν ενσωματώθηκαν, τουλάχιστον όλοι, γι αυτό αντιστέκονται, ακόμα. Κόντρα σε όλους εμάς, τους φορείς μιας "προόδου" που δεν δέχεται αντίλογο. Κόντρα σε μας, τους φορείς του "πολιτισμού" ...του σκότους.
Καλή δύναμη αδελφέ μου!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Παιδιά,
αν η ίδια η ανάρτηση είναι το σώμα, τα σχόλιά σας είναι η ψυχή της!

Χαιρόμαστε ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ για τις παρεμβάσεις σας, που προσδίδουν ποιότητα και γνώση, με τις σκέψεις, τις απόψεις και τους προβληματισμούς όλων σας.

Να είστε όλοι καλά και όσοι θα έρθετε ακόμη στην ωραία διαδικτυακή παρέα μας.

Dennis Kontarinis είπε...

Καλησπέρα φίλε μου
Ένας υπέροχος συνδιασμός εικόνας και λόγου. Πάρα πολύ πετυχημένα.
Νάσαι καλά

Unknown είπε...

Χρόνια πολλά ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος με υγεία και χαρά.

kapetandiamantis είπε...

ENΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ..
ΤΟΣΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ!