Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Καλοκαιρινά













Με το φακό του "Ευρυτάνα ιχνηλάτη"

15 σχόλια:

Diane AZ είπε...

Beautiful scenery and I love the sheep too!

Μάκης είπε...

Ιχνηλάτη Ευρυτάνα φίλε μας
Νάσαι καλά για τις όμορφες και "δροσερές" φωτογραφίες που μας δίνεις. Είναι όμως ανάγκη συστράτευσης όλων των Ευρυτάνων στην πράξη, ενάντια σ εκείνους που θέλουν την Ευρυτανία ένα απέραντο βιομηχανικό πάρκο με ανεμογεννήτριες, με πλήρως διαλυμένα τα κατακάθαρα ποτάμια της αφού προβλέπουν να τα γεμίσουν από 2 και 3 υδροηλεκτρικά και να εξαφανίσουν τη ζωή που κουβαλάνε κυλώντας τα νερά τους και στο τέλος να πάρουν στην πλήρη κατοχή τους και τα βουνά και τα ποτάμια μας.
Ας μην ξεχνάμε πόσο και πως επιβουλεύονται οι άρπαγες οικονομικοί κατακτητές "εταίροι" μας την ελλαδίτσα μας και ειδικά τα νερά της και τον ήλιο της!
Μέσα απ το όμορφο μπλόγκ σου θα παρακαλούσα να ενεγοποιηθούν όλοι οι συντοπίτες μας και οι υπεύθυνοι των τοπικών συλλόγων των χωριών μας, και να γίνουν συναγωνιστές με την Κίνηση Πολιτών για την προστασία του Ευρυτανικού περιβάλλοντος.
Αν και πήραμε εδώ και λίγες μέρες απόφαση του κ Λαφαζάνη για αναστολή εργασιών πάνω στα Κοκκάλια και έως τη Γραμμένη Οξιά έως της εκδίκασης της υπόθεσης στο ΣτΕ στις αρχές 2016, ωστόσο και οι εξελίξεις οι πολιτικοοικονομικές και ο προγραμματισμός για τοποθέτηση σχεδόν χιλίων ανεμογεννητριών απ' άκρη σ' άκρη της Ευρυτανίας δεν πρέπει να μας αφήσουν να κοιμόμαστε ήσυχοι!
ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ φίλοι συνευρυτάνες
ΕΝΩΘΕΙΤΕ να γίνουμε μια γροθιά
νάστε όλοι καλά
Μάκης Φλώρος
Κρίκελλο Ευρυτανίας
email: floros.makis@gmail.com

Hokshilato είπε...

Αὐτὰ τὰ δέντρα δὲ βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό, αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα...

Να σαι καλά φίλε Ευρυτάνα .

habilis είπε...

Τέλεια!!!

doctor είπε...

ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΥΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ ,
ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ,
ΜΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΝΕΙΠΩΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Θεσπέσια τοπία !!!!

Φυσιολάτρης! είπε...

Σαν την Ευρυτανία....πουθενά!!!!!!!!!!!

Άιναφετς είπε...

Οι πανέμορφες φωτό, μας θυμίζουν πως η πηγούλα γίνεται ρυάκι και το ρυάκι ποταμός και αυτός ο ποταμός ακολουθεί τον δρόμο του προς τη θάλασσα... εμείς γιατί παρεκτρεπόμαστε, γιατί έχουμε τόσο πολύ απομακρυνθεί απ΄τη Φύση;

άγριο κυκλάμινο είπε...

Ευρυτάνα Ιχνηλάτη οι φωτογραφίες σου είναι καταπληκτικές, ειδικά αυτές με τη λίμνη με κατενθουσίασαν! Σίγουρα προσφέρουν μεγάλη ψυχική ευεξία από ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον που δεν συναντάς εύκολα αλλού! Συμφωνώ απόλυτα με τις διαπιστώσεις του Κρικελιώτη σχολιαστή Μάκη Φλώρου για την αναγκαιότητα να υπερασπίσουμε τον τόπο από τους άρπαγες των εταιριών. Αξίζει να αγωνιστούμε για ένα τέτοιο σκοπό σύσσωμοι όλοι σύλλογοι, συντοπίτες και οι πάντες. Να προλάβουμε την καταστροφή γιατί μετά ίσως είναι πολύ αργά. Μετράω και εγώ τις μέρες για την άδεια μου για να βρεθώ με την οικογένεια μου στην τόσο αγαπημένη μου Ευρυτανία. Να είσαι καλά για μια ακόμη αισιόδοξη νότα που μας δίνεις μέσα από το μπλογκ σου.

ΚΑΛΗ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ είπε...

Αχχχχ.... Η πλειοψηφία μόνο φωτογραφικά μπορούμε ν' απολαάσουμε ό,τι η φύση προσφέρει απλόχερα και δωρεάν. Εκεί μάς κατάντησε ο καπιταλισμός και οι κυβερνήσεις του. Κι είμαστε ακόμη στον προθάλαμο του τούνελ τής βαρβαρότητας που είναι μπροστά...
Ή προλαβαίνουμε τα χειρότερα, ή θα βιώσουμε κι εδώ στην Ελλάδα τη βαρβαρότητα πολύ σύντομα. Κι αυτό δεν είναι σχήμα λόγου. Είναι η φυσική εξέλιξη της σαπίλας τού καπιταλισμού σ' όλην τη Γη.
Βλέπεις, βλέπεις ιχνηλάτη; Όταν έχεις περάσει και προσπεράσει για τα καλά το σκαλοπάτι τής οικονομικής εξαθλίωσης, δεν μπορεί η ψυχή σου ν' αφεθεί ούτε στιγμή να ηρεμήσει. Ο νους σου τρέχει στα βάσανα κι η ομορφιά τής φύσης περνά απαρατήρητη απ' τα μάτια σου.
Και μη χειρότερα λοιπόν, γιατ' είναι μπροστά και άμεσα τα χειρότερα. Κάτι βέβαια που φάνηκε ολοκάθαρα απ' το παιχνίδι που στήθηκε με το κάλπικο δημοψήφισμα για να κκορυφωθεί με τρίτο και φαρμακερό μνημόνιο. Και μετά; Τελειώνει το παιχνίδι; Όχι. Το παιχνίδι θα συνεχιστεί και θα κάνουν την Ελλάδα Γιουγκοσλαβία... Θα την τεμαχίσουν και θα δημιουργήσουν προτεκτοράτα... Κι εκεί τελειώνει; Όχι. Θα προχωρήσουν σε παγκόσμιο πόλεμο. Κι εκεί τελειώνει; Όχι. Όχι, γιατί η βαρβαρότητα τέλος δεν θα έχει, παρά μόνο αν το δώσουν οι λαοί...
Δυστυχώς, ναι. Κι αυτές οι ομορφιές που δείχνεις, κινδυνεύουν να μην ανήκουν στο λαό.
Υπάρχει λύση; Ναι. Υπάρχει. Είναι ολόγνωστη. Είναι η πρόταση του ΚΚΕ!!!
Κι είναι μια πρόταση μονόδρομος, αν θέλουμε να ορίζουμε τα χώματα που πατάμε και να ζούμε αξιοπρεπώς και ικανοποιώντας απρόσκοπτα τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Αυτά είχα να πω και συγνώμη που δεν μπορώ να πανηγυρίσω και να ενθουσιαστώ με τα πανέμορφα που μας δείχνεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν τ' αξίζουν.

Memaria είπε...

Οι φωτογραφίες σου, έφεραν ομορφιά και δροσιά στην καυτή ετούτη νύχτα (απ' όλες τις απόψεις)...καλό ξημέρωμα!

Aris είπε...

Eτσι μου ρχεται να κανω βουτια στην οθονη!!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Ευχαριστούμε φίλοι μας!

kapetandiamantis είπε...

OI ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ.
ΜΠΡΑΒΟ.

Unknown είπε...

Ευλογημένος τόπος! Η φυση σε όλο το μεγαλείο της! Από κοντά είναι χίλιες φορές πιο όμορφη Η μητέρα μου κατάγεται από την ιστορική Βίνιανη και ξέρω τι λέω!! Οι φωτογραφίες σας είναι καταπληκτικές! Δεν χορταίνω να τις βλέπω....Φιλιά