Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

500 αναρτήσεις: ένας σημαντικός σταθμός στη διαδρομή μας...


Ιχνηλατώντας τις γνωστές και άγνωστες πτυχές της Γης και της ανυπόταχτης Ιστορίας των Ευρυτάνων, φτάσαμε αισίως στις 500 αναρτήσεις στο blog μας το οποίο καταμετρά παράλληλα  και εκατοντάδες χιλιάδες προβολές στις σελίδες του, δείγμα μάλλον σημαντικό για ένα ιστολόγιο που δεν είναι ούτε ειδησεογραφικό, με την έννοια της συνεχούς ροής τής επικαιρότητας, ούτε κινείται στην πεπατημένη των αναδημοσιεύσεων.  

Η συντριπτική πλειοψηφία των θεμάτων μας είναι πρωτότυπα και έχουν βέβαια πρωτοδημοσιευθεί σε αυτό το ιστολόγιο! Αυτά αποτελούν "προϊόντα" δικού μας μόχθου, αναζήτησης και προσωπικής εργασίας, με χιλιάδες φωτογραφίες και εκατοντάδες αφιερώματα, ιστορικές έρευνες, σπάνια αρχειακά ντοκουμέντα, οδοιπορικά γνωριμίας με τις φυσικές ομορφιές της ευρυτανικής γης, περιηγήσεις σε σημαντικά μνημεία του τόπου, λαογραφικά θέματαμαρτυρίες συμπατριωτών μας, μνήμες από αλλοτινά λησμονημένα γεγονότα, αλλά και κατάθεση σκέψεων και προβληματισμών για το χθες και το σήμερα! Όσον αφορά τις υπόλοιπες αναρτήσεις μας, ένα μέρος τους εστιάζεται στην ιχνηλασία κάποιων σημαντικών καταγεγραμμένων αναφορών για την Ευρυτανία -οι οποίες είναι, κατά κύριο λόγο, άγνωστες ή έστω δυσεύρετες- ενώ ένα ακόμη τμήμα τους αφορά την προβολή του πνευματικού έργου των επιφανών αλλά και "αφανών" Ευρυτάνων λογοτεχνών, ποιητών, λογίων. 

Ο κορμός των αναρτήσεων έχει τμηματοποιηθεί σε 20 επιμέρους θεματικές ενότητες που μπορείτε να τις αναζητήσετε στην κάθετη πλαϊνή μπάρα του blog, με ένα "κλικ" στους σχετικούς τίτλους.  
  
Υπάρχει... ανταμοιβή;;; Ναι, μόνο που είναι αποκλειστικά ηθική! Όταν όλο αυτό το υλικό -που εκ των πραγμάτων συνιστά πλέον μία μικρή ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια για την Ευρυτανία- αποτελεί "κέντρισμα" για περαιτέρω έρευνα και αναζήτηση από ανήσυχους ανθρώπους. Χαιρόμαστε, είναι αλήθεια, όταν το "blog Ευρυτάνας ιχνηλάτης" αναφέρεται όλο και πιο συχνά ως μία αξιόπιστη "πηγή" εκ μέρους ερευνητών, φοιτητών, ατόμων και συλλογικοτήτων.    

Δεν θεωρούμε αυτό το χώρο "προσωπικό μας φέουδο". Κάθε φίλος ή φίλη που συμβαδίζει με το πνεύμα και τις αρχές που διέπουν από την ίδρυσή του αυτό το ιστολόγιο, μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια (όπως άλλωστε έχει συμβεί σε αρκετές περιπτώσεις).

Η συμπλήρωση 500 αναρτήσεων στο blog αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στη διαδρομή μας και στην όλη προσπάθεια που ξεκίνησε και συνεχίζεται ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ με μοναδικό γνώμονα την αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του, χωρίς εξαρτήσεις και δεσμεύσεις από κανέναν! 

Ευχαριστούμε ολόψυχα τους χιλιάδες αναγνώστες του ιστολογίου για τη στήριξη και τη συμμετοχή σε αυτό το ταξίδι. Ένα ιδιαίτερο μεγάλο ευχαριστώ στους σχολιαστές, παλιούς και νεότερους, που με την κατάθεση της άποψής τους προσδίδουν επιπλέον ζωντάνια στις αναρτήσεις μας. 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ στα χνάρια της Ευρυτανικής ομορφιάς και ιστορίας...

blog "Ευρυτάνας ιχνηλάτης"

26 σχόλια:

Woman in Blogs είπε...

Με μεράκι και κόπο χτίστηκε αυτό το ιστολόγιο, για αυτό και το αγάπησα. Εύχομαι παρέα να συνεχίσουμε το ταξίδι. Καλή συνέχεια!

Βαγγέλης Γονατάς είπε...

Να τα χιλιάσεις, (σε πρώτη φάση)..!
Την αγάπη μας από Ελλάδα και Κούβα..!

kapetandiamantis είπε...

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΒLOG
ΕΧΩ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ,
ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΓΗ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ.

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Ο χρόνος κυλά..
ο χρόνος σύμμαχος!

Mia είπε...

Εύχομαι και 500.000 αναρτήσεις, Ευρυτάνα μου. Καλή Κυριακή.

Aris είπε...

Ιχνηλατη προχωρα δυνατα. Αυτο το blog ειναι κοσμημα για την Ευρυτανια και γενικοτερα, με θεματα που εχουν σημαντικη βαρυτητα και διαχρονικη αξια.
Και κατι αλλο που το εχουν πει πολλοι αναγνωστες σου, αλλα θα στο επαναλαβω και εγω. Καποια στιγμη να εκδοσεις καποια θεματα σου , ειδικα τα ιστορικα αφιερωματα.

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Πολλά συγχαρητήρια για όσα έγιναν, πολλές ευχές για όσα είναι να γίνουν.Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες, αλλά εσείς εκεί, στα ψηλά βουνά, έχετε και το φρόνημα ανάλογο :-) Προσφέρετε πολλά.

Μαρία Κανελλάκη είπε...

Υπάρχει καλύτερη ανταμοιβή απ' την ηθική; Ότι η σελίδα σου είναι σημείο αναφοράς για τους πάσης φύσεως ερευνητές, είναι η απόλυτη καταξίωση,αλλά και το χρέος σου να συνεχίσεις αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια!
Τα θερμά μου συγχαρητήρια για την κοπιαστική σου δουλειά και τις εγκάρδιες ευχές μου να είσαι καλά και να συνεχίσεις με τη φωνή σου, να είσαι ο δίαυλος ιστορικών ντοκουμέντων και ανέκδοτων λογοτεχνικών έργων.

doctor είπε...

ΦΙΛΤΑΤΕ ΕΥΡΥΤΑΝΑ ΙΧΝΗΛΑΤΗ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΦΕΡΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΟΥ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟ BLOG ΣΟΥ, ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ. ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΒΛΕΠΩ, ΟΜΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΚΑΤ' ΕΜΕ, ΜΕΤΡΑ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΡΑΦΟΜΕΝΩΝ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΘΙΣΤΑ ΩΣ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ, ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

Giannis Pit. είπε...

Ευρυτάνα,
θεωρώ το χώρο τούτο ως ένα κόσμημα για το διαδίκτυο και έναν χώρο πραγματικά ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια, όπως σωστά αναφέρεις.
Είναι στιγμές που αναρωτιέμαι πραγματικά πως καταφέρνεις προσωπικά να διαχειρίζεσαι ένα τέτοιο εγχείρημα (αν συμμετέχουν και άλλοι φίλοι, τότε και εκείνοι είναι άξιοι επαίνων).
Έχεις προσφορά σε πάρα πολλά πράγματα και αυτό είναι το πιο σημαντικό (Ιστορία, Λαϊκό Κίνημα, Φύση, Παράδοση και άλλα πολλά)
Νομίζω ότι εδώ το μπλογξ ξεπερνάει και πολλά επαγγελματικά πόρταλς στο δίκτυο με την ποιότητα και πληρότητά του.
Καλή συνέχεια φίλε και σύντροφε.
Ολόψυχες ευχές.

faros είπε...

Από τον ΈΒρο, την Αλεξανδρούπολη, πολλά πολλά συγχαρητήρια, ευχές από καρδιάς να τις χιλιάσετε - σύντομα!

Είστε - το μπλογκ - μια όμορφη όαση στο χώρο ...

Καλή η πολιτική, αλλά οι Ιστορικές και γεωγραφικές - ας τις ονομάσω έτσι - αναρτήσεις σας, μας (μου) μάθανε πολλά πράγματα!

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ !

Άρης Άλμπης είπε...

Ένα ανοιχτό έγκυρο βιβλίο που προσφέρει πολλά, όπως τα περιγράφεις παραπάνω, αγαπητέ Ευρυτάνα.
Και μάλιστα «χωρίς εξαρτήσεις και δεσμεύσεις από κανέναν!»
Τυχεροί όσοι σε ανακαλύψαμε μέσα στον χαοτικό διαδικτυακό χώρο.
Καλή αντοχή στην ωραία προσπάθεια.

ποιώ - ελένη είπε...

Κρατάμε...συνεχίζουμε!!!!

Σε φιλώ ιχνηλάτη μου

Κατερίνα Τοράκη είπε...

Καλή δύναμη, καλή συνέχεια!
Συνηθισμένα λόγια στις γιορτές, όμως, αν το σκεφτείς, έχουν το νόημά τους.

Achilleas είπε...

Μπράβο !! Υπέροχες αναρτήσεις για έναν ξεχωριστό τόπο. καλή συνέχεια ευγενικέ μας φίλε !!!

Φυσιολάτρης! είπε...

Πάντα ψηλά φίλε ιχνηλάτη.....επιτελείς σημαντικό έργο για τον τόπο!!!!!!!

koulpa είπε...

Εκ Vad ορμώμενος Καλή συνέχεια και σίδηρο στη μέση σου 😊😊

Memaria είπε...

Αξιέπαινη η δουλειά σας και πραγματικά όσοι ερχόμαστε εδώ παίρνουμε-μαθαίνουμε πολλά!
Καλή συνέχεια και πολλά συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά!

Άιναφετς είπε...

Να χιλιάσουν οι αναρτήσεις της Ευρυτανίας μας!
Αυτό το ιστολόγιο είναι κάτι παραπάνω από μια
εγκυκλοπαίδεια της πραγματικής ομορφιάς της Ελλάδας, είναι ένας χώρος όπου συνομιλεί η καρδιά πολλών από μας!
Καλή δύναμη, καλές εμπνεύσεις και καλή συνέχεια!

Τακης είπε...

Φίλε "Ευρυτάνα Ιχνηλάτη" το ιστολόγιό σου κι ο ίδιος να ζήσετε σαν τις ψηλές κορφές του Βελουχιού. Η αξία του ανεκτίμητη. Παραλαμβάνεις προγονικό πλούτο, αμόλυντες ομορφιές της Ευρυτανικής πατρίδας και παραδίδεις πνευματικό θησαυρό για τις επόμενες γενιές. Υποκλινόμαστε με σεβασμό και απέραντη εκτίμηση στο μετάκι και στο μόχθο σου!

Τάκης Ευθυμίου

magda είπε...

Θερμά συγχαρητήρια για το τόσο ποιοτικό blog σου Ευρυτάνα Ιχνηλάτη!
Και εις ανώτερα!

Λωτοφάγος είπε...

Καλέ μου φίλε, εύχομαι να κάνεις πολλές χιλιάδες ακόμη αναρτήσεις. Να μας προσφέρεις την ομορφιά της ιδιαίτερης πατρίδας σου, τη λαϊκή σοφία των συντοπιτών σου και την αγάπη σου για αυτόν τον πανέμορφο τόπο.
Να ζήσετε κι εσύ και το μπλογκ σου σαν τα ψηλά βουνά της Ευρυτανίας. Πάντα περήφανοι και δοτικοί.

άγριο κυκλάμινο είπε...

Συγχαρητήρια φίλε μου. Σου εύχομαι να χιλιάσεις τις αναρτήσεις σου σε αυτό τον τόσο ποιοτικό ιστότοπο. Πιστεύω ότι αξίζει να εκδοθούν σε βιβλία τα σπάνια θέματα σου γιατί θα πρέπει να γίνουν ευρέως γνωστά και σε όσους δεν ασχολούνται με το διαδίκτυο. Συνέχισε να μας μαγεύεις με την ποικιλία των αναρτήσεων σου, με τις υπέροχες φωτογραφίες σου, με τις ιστορικές σου μελέτες και τα οδοιπορικά στην όμορφη ευρυτανική φύση και την παράδοση. Ο Ευρυτάνας Ιχνηλάτης είναι μια πραγματική όαση για όλους εμάς που αγαπάμε την Ευρυτανία και την ιστορία της. Η ανιδιοτελής προσφορά σου για τον τόπο μας είναι ανεκτίμητη.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...


Πραγματικά δεν βρίσκουμε λόγια...!

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, σάς ευχαριστούμε από καρδιάς για τις ευχές και τα τιμητικά σας σχόλια, που μας δίνουν κουράγιο και δύναμη για τη συνέχεια.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους τους φίλους και συμπατριώτες που μας έστειλαν τις ευχές τους με mail από Ελλάδα και Εξωτερικό!

Να είστε όλοι καλά.

Συνεχίζουμε με όλους εσάς συνοδοιπόρους...

Unknown είπε...

Ευχαριστουμε τον ιχνηλατη για τα πολυ ωραια ιστορικα θεματα που παρουσιαζει με νοσταλγικο και συγκινητικο τροπο.Του ευχομαστε να τα χιλιασει,συνεχιζοντας ετσι δυναμικα να μας ξαφνιαζει!!!

Vasilis είπε...

Βάστα γερά Ιχνηλάτη