Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Ευχόμαστε... ΛΑΜΠΡΗ διάθεση!






















 Με ψηλά το κεφάλι!

Γιορτινές (και αγωνιστικές) ευχές...


11 σχόλια:

Aris είπε...

Αυτος εισαι, σωστος!!

Διονύσης Μάνεσης είπε...

Λαμπρή διάθεση και λαμπρά έργα. Να 'σαι καλά,Ιχνηλάτη.

kapetandiamantis είπε...

ΚΑΛΟ ΓΛΕΝΤΙ ΙΧΝΗΛΑΤΗ!
ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΣΑΝ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ.
ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΣ.
ΟΛΑ!!!

Άιναφετς είπε...

Τι όμορφη Ευχή, η Λαμπρή διάθεση, μια και από εκεί ξεκινούν και τα μεγάλα έργα!
Αντεύχομαι ολόψυχα, Ευρυτάνα!

Δραση στο Ωραιοκαστρο είπε...


Λαμπρα και αγωνιστικα!

Φυσιολάτρης! είπε...

Εξαιρετικό το αφιέρωμα.....από όλες τις απόψεις!!!!!!!Καλή....ΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!!

Mia είπε...

Λαμπρή διάθεση, Ευρυτάνα μου. Απόλαυσα τα λεβέντικα βίντεο. Πολλά φιλιά, φίλε μου.

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Με τα παραδοσιακά κλέφτικα και αντάρτικα τραγούδια
η διάθεση όντως λάμπρυνε!!!

άγριο κυκλάμινο είπε...

Xρόνια πολλά Ευρυτάνα.
Ψυχή βαθιά φίλε μου.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Να είμαστε όλοι καλά: με υγεία, δύναμη, αλληλεγγύη!

doctor είπε...

ΤΟ ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ" ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΝΤΙ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ.

Γιόρτασε χθες ο λαός μας. Μπορεί να γιορτάζει και σήμερα. Στα χωριά του, στα νησιά του, στα στενά, στις πλατείες και τις αλάνες της πόλης, στα σπίτια με φίλους, συγγενείς, γειτόνους. Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι ανεξάρτητα από θρησκείες και τόπους καταγωγής, πολλές φορές και μαζί, γιόρτασαν το φεύγα του χειμώνα και τον ερχομό της άνοιξης. Με τα αρνιά του και τα κατσίκια του, τις μπριζόλες και τα λουκάνικά του (στις περισσότερες των περιπτώσεων ελέω "κρίσης"), τις σαλάτες του, τα κρασιά του, τα τσίπουρά του, τις μπύρες και τα ούζα του. Αλλά και με τις κόντρες του για το ποιος ψήνει καλύτερα ή για το ποιος έφτιαξε το καλύτερο κρασί ή τσίπουρο στο χωριό του. Έτσι όπως ο εργαζόμενος λαός ξέρει να γιορτάζει κι ας του έχουν τσακίσει τη ζωή. Κι ας προσπαθούν από τον Θεοδωράκη μέχρι τους ...οικολόγους αναρχικούς να τον πείσουν ότι είναι φονιάς των ...αμνών την ώρα που οι φονιάδες των λαών αλωνίζουν, κι ας προσπαθούν -αιώνες τώρα- οι θρησκείες και οι εκκλησίες να τον πείσουν με το ζόρι ότι η χθεσινή γιορτή δεν είναι γιορτή της φύσης αλλά του μεταφυσικού, της ανάστασης ενός σωτήρα που έρχεται από τους νεκρούς για να σώσει την λαϊκή ψυχή ώστε ...μεταθάνατον να βρει μια θέση στον πολυπόθητο επουράνιο παράδεισο τον οποίο λόγω της "φυσικής" τάξης πραγμάτων δεν μπορεί, και κυρίως δεν πρέπει, να βρει - χτίσει εδώ στη γη που πατά και ζει!

Γιόρτασε ο λαός μας και καλά έκανε. Γιατί η φτώχεια όντως θέλει και την καλοπέρασή της, γιατί το φόρτωμα στη πλάτη του της κρίσης και της ...ανάπτυξης αντάμα δεν ξεπερνιέται με μόνιμη γκρίνια και μιζέρια. Ξεπερνιέται με αισιοδοξία και πείσμα κόντρα προς όλους αυτούς που θέλουν να του ρίξουν το ηθικό, να τον πείσουν ότι αυτός φταίει για τη μιζέρια του. Ξεπερνιέται όμως και με την οργή που πεισματάρικα και αισιόδοξα θα μετασχηματισθεί από ατομική σε συλλογική και θα μετατρέψει αυτή τη "φυσική" τάξη πραγμάτων σε επίγειο παράδεισο για τους ζωντανούς από αυτούς που δεν χρειάζεται να έρθουν από κάποιον άλλο ανύπαρκτο κόσμο για να τον σώσουν αλλά είναι εδώ, τον ζουν, τον στηρίζουν, τον δημιουργούν και είναι εκατομμύρια.

Η κοινωνική άνοιξη δεν εξαρτάται από σεληνιακές κινήσεις και από ισημερίες αλλά από απεργιακές, αγωνιστικές, συλλογικές κινήσεις αναμέτρησης με το σύστημα, από διαδηλώσεις και συγκρούσεις που θα στείλουν σε όποιον επουράνιο παράδεισο θέλουν -δημοκράτες είμαστε!- αυτούς που εξουσιάζουν και καταστρέφουν την πραγματική ζωή. Εξαρτάται από τον ίδιο τον εργαζόμενο λαό σε κόντρα με τους επίγειους και τους επουράνιους σωτήρες. Και γι' αυτό χρειάζεται ένα άλλου είδους φόρτωμα της λαϊκής πλάτης, τέτοιο που θα οδηγήσει στο ξαλάφρωμά της. Χρειάζεται ο σταυρός της υποταγής να αντικατασταθεί από το σφυροδρέπανο της επανάστασης!