Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

STOP THE BOMBING – STOP THE WAR




Τα σιδερόφραχτα γεράκια του πολέμου κατευθύνονται εκεί που τα οδηγεί η οσμή του πετρελαίου! Η Λιβύη είναι, πλέον, το επόμενο πεδίο ληστείας. Τα περί… «ανθρωπιστικών επιχειρήσεων» που τσαμπουνάνε Αμερικανοί, Άγγλοι, Γάλλοι και σία, δεν πείθουν ούτε τον τελευταίο αφελή, πολύ απλά γιατί ο κόσμος έχει δει ξανά και ξανά τέτοιου είδους δολοφονικές επεμβάσεις, από το μαρτυρικό Βιετνάμ μέχρι και τη γειτονική πρώην ενωμένη Γιουγκοσλαβία που αυτοί διαμέλισαν. Άλλωστε το αντιδραστικό καθεστώς του Καντάφι δεν είναι παρά η αφορμή και το αναγκαίο περικάλυμμα για να ξεκινήσει η επιχείρηση θανάτου με την οποία οι «ανθρωπιστές» ευελπιστούν να βάλουν χέρι στα πλούσια πετρελαϊκά κοιτάσματα της Λιβύης και παράλληλα να επεκτείνουν το γεωστρατηγικό έλεγχό τους σε μια ευαίσθητη περιοχή. Οι νεοαποικιοκράτες θα χαράξουν καινούργια σύνορα με ανθρώπινο αίμα. Ως συνήθως, εν μέσω βομβαρδισμών και νεκρών αμάχων, θα μας μιλήσουν πάλι για «παράπλευρες απώλειες». Και αργότερα, όταν τα καραβάνια των δυστυχισμένων Λίβυων προσφύγων θα πάρουν το δρόμο του ξεριζωμού, οι αυτουργοί θα κάνουν λόγο για «αναπόφευκτες συνέπειες». Στο μάτι του κυκλώνα μπαίνει και η Ελλάδα με σοβαρούς κινδύνους να ελλοχεύουν εξαιτίας όχι μόνο  της απόστασης αναπνοής από το θέατρο του πολέμου, αλλά κυρίως γιατί η χώρα παρέχεται ως πολεμικό ορμητήριο με τις νατοϊκές βάσεις στη Σούδα και το Άκτιο. Η Ελλάδα δεν έχει καμιά δουλειά σε καμία πολεμική εμπλοκή. Καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του και ας πει “STOP THE WAR” με κάθε τρόπο και κάθε μέσο. Η Γη και οι Λαοί της δεν ανήκουν σε μια κλίκα πολεμοκάπηλων κυβερνώντων και πολυεθνικών που σπέρνουν όλεθρο και θάνατο για να γεμίζουν τα αμαρτωλά πουγκιά τους. Ανήκει στον κόσμο της εργασίας,  σε  εμάς, στα παιδιά, στην ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των λαών, στην πρόοδο. 


"Ευρυτάνας Ιχνηλάτης"

12 σχόλια:

doctor είπε...

ΣΩΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ. ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΔΥΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟ!!! ΚΑΘΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!

prasiaonline είπε...

Πολύ καλή δουλειά παιδιά.
Συνεχίστε έτσι....
Prasia.com

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Ευχαριστούμε για τα εγκάρδια λόγια. Αυτοί που ξεκινήσαμε το blog "Ευρυτάνας Ιχνηλάτης" είμαστε μια παρέα από φίλους και φίλες με κοινό παρανομαστή την καταγωγή μας από την Ευρυτανία. Δυστυχώς(και την εννοούμε τη λέξη) σχεδόν όλοι μας είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε μόνιμα στην αφόρητη πλέον Αθήνα και όχι στη μοναδική γη της Ευρυτανίας. Όποτε, όμως, τα καταφέρνουμε δραπετεύουμε για να πάρουμε μια ανάσα ελευθερίας στα ωραία βουνίσια λημέρια μας. Έτσι κάποια στιγμή φτιάχτηκε και αυτό το ερασιτεχνικό blog από αγάπη στον τόπο μας και στην πραγματικά περήφανη και ανυπότακτη ιστορία του. Κάτω από αυτό το πρίσμα όταν δίνεται η ευκαιρία σε κάποιους από εμάς γράφουμε κάποια κείμενα.
Τα συνολικά προβλήματα μπορεί να αγγίζουν όλους μας, αλλά όσον αφορά ειδικά την Ευρυτανία, τα αληθινά συγχαρητήρια ανήκουν πρώτα και κύρια σε όλους εσάς, τους bloggers και γενικότερα τους ανήσυχους δημιουργούς του τόπου μας, που καθένας με τη δική του οπτική αλλά και όλοι μαζί κρατάτε σε σταθερή βάση την ενημέρωση για τα δρώμενα στην Ευρυτανία, από το πιο μικρό χωριουδάκι ως την πόλη. Να είστε όλοι καλά και...σας διαβάζουμε.

Aris είπε...

Αυτο το ειδα στο Prasia.com
Να εισαι καλα φιλε μας
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


Ένα νέο blog για την όμορφη Ευρυτανία μας, ταξιδεύει εδώ και λίγους μήνες στον αέρα της μπλογκόσφαιρας.
Μαγικές εικόνες με ωραία κείμενα να τα συνοδεύουν φτιάχνουν ένα ωραίο ιστολόγιο.
Στην επικεφαλίδα του ο άγνωστος διαχειριστής αναφέρει:
"ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ
Ένα blog με διάθεση εξερεύνησης σε γνωστές και άγνωστες πτυχές της Γης και της ανυπότακτης Ιστορίας των Ευρυτάνων"
http://eyrytixn.blogspot.com/
Καλή επιτυχία παιδιά

Giorikas21 είπε...

“STOP THE WAR”

ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ είπε...

Οι μεγάλοι οι "σύμμαχοι" βομβαρδίζουν και σπέρνουν παντού φωτιά και θάνατο. Μια ζωή τα ίδια. Για μένα είναι κλεφταράδες άλλων χωρών και κρατικοί δολοφόνοι, τίποτε παραπάνω. Το ίδιο και οι δουλικές κυβερνήσεις και γενικά όποιοι συνυπογράφουν και τους αβαντάρουν. Τελικά φαίνεται ότι για όλους αυτούς το πετρέλαιο κοστολογείται σε ανθρώπινες ζωές. Οσο για μας καλά θα κάνουμε να θυμόμαστε ότι όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα δεν πρέπει να γυρίζουμε πλευρό στον ύπνο μας. Καληνύχτα.

Αθέρας είπε...

war pigs............

elenab είπε...

Δυστυχώς με πρόφαση την δυσαρέσκεια του λιβικού λαού απο τον δυνάστη τους οι μεγάλες δυνάμεις αποφάσισαν για ακόμα μια φορά να λυγισουν τον λαό καθως και ολόκληρη την ανθρωπότητα προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα

άγριο κυκλάμινο είπε...

Για άλλη μια φορά γινόμαστε θεατές στο θέατρο του παραλόγου. Ένας καινούργιος πόλεμος ξεκίνησε στη Λιβύη με ΗΠΑ και Ευρώπη να θέλουν σώνει και καλά να μας πείσουν ότι ενδιαφέρονται για το λαό της Λιβύης. Ξέρουμε πολύ καλά όμως ότι από πίσω κρύβονται τεράστια συμφέροντα όπως πετρέλαια κοκ. Οδηγούν και αυτό το λαό σε αφανισμό. Πίστευε κανείς ότι η χώρα μας θα έμενε αμέτοχη; Από τη στιγμή που η Ελλάδα τους έδωσε το δικαίωμα μέσω ΔΝΤ να είναι αυτοί οι επικυρίαρχοι, φυσικό επόμενο είναι να τη μεταβάλλουν ακόμη και σε γρανάζι της πολεμικής τους μηχανής. Οι βάσεις στην Κρήτη θα χρησιμοποιούνται σε ένα πόλεμο που γίνεται ακριβώς απέναντι . Ακούστηκε ότι θα σταλούν και φρεγάτες και αεροπλάνα. Τα αντίποινα που μπορεί να δεχτούμε ανά πάσα στιγμή μπορεί να είναι ολέθρια. Δεν μας αφήνουν να ζήσουμε ειρηνικά. Τις συνέπειες των βομβαρδισμών σε βάθος χρόνου θα τις νιώσει και η Μεσόγειος όπως τις ένιωσαν και τα Βαλκάνια όταν βομβάρδιζαν τη Σερβία με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου μολύνοντας τα πάντα με καρκίνο .STOP THE WAR YESTERDAY!!!!!!!!!!!!!!

Unknown είπε...

Οχι αλλοι πολεμοι.Ειρηνη προκοπη και δημιουργια. Συμφωνω παρα πολυ με το τελευταιο σχολιο.stop the war yesterday.

Unknown είπε...

Γκρεμίζεις, στο όνομα της αθρωπιστικής βοήθειας, τις υποδομές ενός κράτους και στη συνέχεια εφαρμόζεις το όραμα της ανάπτυξης.
Δυτικές εταιρείες αναλαμβάνουν την ανοικοδόμησή τους.
Με το αζημίωτο βέβαια.

Aris είπε...

Σωστα το εθεσες φιλε μου. Δεν ειναι μονο τα πετρελαια. Ακομη και αυτα τα ερειπια μετα το τελος του πολεμου θα προσφερθουν για μπιζνες σε οφελος των μακελαρηδων.