Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Τούτος ο τόπος σού ανήκει...



Εσύ Ευρυτάνα να αποφασίσεις!
Μόνο εσύ δικαιούσαι να ορίσεις τη μοίρα και το μέλλον της παρθένας Γης σου! Καμία υπεράνω ρυθμιστική αρχή, κανείς εξουσιαστής, κανένας πιθανός διαμεσολαβητής συμφερόντων και καμία εταιρία κερδοφορίας, δεν έχει το δικαίωμα να υπερβεί τη δική σου βούληση! Ούτε ποτέ, ουδείς ψευδοσωτήρας ή εκπρόσωπος της συμφοράς δεν μπορεί να σε παρακάμψει μήτε να σε αντικαταστήσει, εάν εσύ δεν το επιτρέψεις!
Ο τόπος είναι δικός σου και αυτά τα άγια χώματα ανήκουν σε εσένα και τις επόμενες γενιές. Εσύ τα κράτησες αμόλυντα και λεύτερα αιώνες τώρα…
Εσύ θα αποφασίσεις ποια εικόνα θέλεις και αξίζει για τον τόπο σου!




23 σχόλια:

Φυσιολάτρης! είπε...

ΜΠΡΑΒΟ παιδιά!!!!Εγρήγορση, επαγρύπνηση και όλοι οι "συναγερμοί" ανοιχτοί....για τη φύση, τον τόπο και την ομορφιά των βουνών μας!!!!

dimitris είπε...

Ευρυτανα ιχνηλατη καλησπερα, αυτα τα ''τερατακια τσεπης''---υψος 150 μετρα, ανοιγμα φτερων 90 μετρα, με βασεις στηριξης που χρειαζονται 500 τοννους μπετον αρμε, με κραδασμους της ταξης των 2,8 ριχτερ, που αλλαζουν την υπογεια ροη των νερων, με υποκοφους ηχους που σε αποσταση 2,5 χιλιομετρων καταργουν την κατοικιση απο ανθρωπους, που εχουν αναγκασει χωριο στην Δανια να μετοικιση, που χαλανε το αναγλυφο της περιοχης, δηλαδη φαντασου να πινεις το καφεδακι σου, το κρασακι σου και να ''παιρνεις ματι'' το ''τερατακι'', ασε οτι για να πανε στο μερος που αποφασιζουν τεχνικοι και οικονομολογοι, καταστρεφουν μονοπατια, αναβαθμιδες, με λιγα λογια για το κερδος τσακιζουν ζωες και τοπια.

Υπαρχουν λυσεις, αλλα μπροστα στο Γερμανικο, Ισπανικο η οποιο κερδος πολυεθνικης, μετρα το λιγοτερο κοστος και ας ειναι εις βαρος της ποιοτητας ζωης μας και ας βιαζεται η φυση!!!

Μαρία Νικολάου είπε...

οικολογική καταστροφή στο όνομα της οικολογίας.
καλησπέρα.

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Η δήθεν "πράσινη" ανάπτυξη, η μεγαλύτερη απάτη των τελευταίων χρόνων!

Ασφυξία και εναγκαλισμός θανάτου στο φυσικό περιβάλλον προς χάριν των κερδών μιας επιδοτούμενης μειοψηφίας καπιταλιστών.

kapetandiamantis είπε...

ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!

ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΑ ΚΑΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑΡΑΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΠΑΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ!

John Kalantzis είπε...

Και εδώ στο Λουτράκι, αλλά και στους Αγ. Θεοδώρους, Κινέτα, Μέγαρα ο αγώνας εναντίον των Ανεμοτεράτων που θέλουν να φυτέψουν στα Γεράνεια συνεχίζεται...

ΑΥΤΗ Η ΓΗ ΜΑΣ ΑΝΕΙΚΕΙ!!!

John Kalantzis είπε...

*ΑΝΗΚΕΙ...

Effie's Sweet Home Designs είπε...

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ ΕΣΥ ΚΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ. ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙΣ....
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!!!!!!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Μια παρέμβαση επί του θέματος που συζητάμε....

Το παρακάτω άρθρο είναι από τα Διρφυακά Νέα - Μηνιαία εφημερίδα


Έντονα αμφισβητείται πλέον η κατασκευή και η λειτουργία ανεμογεννητριών, ως εναλλακτική λύση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Τα συμπεράσματα που έχουν προκύψει από τη χρονική στιγμή που άρχισαν να λειτουργούν οι πρώτες ανεμογεννήτριες είναι απογοητευτικά και ταυτόχρονα αποκαλυπτικά:

Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης GREEN PLANET: «η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από τη λειτουργία ανεμογεννητριών είναι απίστευτα ασήμαντη ενώ η καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον είναι πρωτοφανής και ανεπανόρθωτη!»
Έντονα αμφισβητείται πλέον η κατασκευή και η λειτουργία ανεμογεννητριών, ως εναλλακτική λύση παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Τα συμπεράσματα που έχουν προκύψει από τη χρονική στιγμή που άρχισαν να λειτουργούν οι πρώτες ανεμογεννήτριες είναι απογοητευτικά και ταυτόχρονα αποκαλυπτικά:

Από τα γεγονότα που σχετίζονται με την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών προκύπτει ότι μια ανεξέλεγκτη καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος βρίσκεται σε εξέλιξη, με μοναδικό κίνητρο το οικονομικό όφελος επιχειρηματιών, που εκμεταλλευόμενοι τις μεγάλες επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης επωφελούνται της ευνοϊκής γι' αυτούς νομοθεσίας. Μερικές από τις επιπτώσεις είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες οι εξής:

- Η χλωρίδα, η πανίδα, οι ανεξερεύνητες αρχαιολογικές θέσεις, τα παραδοσιακά μονοπάτια, θα χαθούν κάτω από το βάρος των βίαιων επεμβάσεων.

- Οι εκατοντάδες ανεμογεννήτριες, οι υποσταθμοί, οι γραμμές μεταφοράς θα εξαφανίσουν το κάλλος των φυσικών τοπίων που θα μετατραπούν σε βιομηχανικές ζώνες παραγωγής αιολικής ενέργειας. Επίσης θα φέρουν καίριο πλήγμα στον τουρισμό (στη Δανία ο τουρισμός έπεσε 40%), την κτηνοτροφία και σε όλους αυτούς που εργάζονται και ζουν από το δάσος.

- Το μεγαλύτερο αιολικό «πάρκο» στην Ευρώπη έχει τρεις μόνιμους υπαλλήλους. Επομένως το πρόσχημα για την καταπολέμηση της ανεργίας είναι ψευδές.

- Καταστρέφεται το δάσος από διαμορφώσεις και διανοίξεις δρόμων.

- Οι εγκαταστάσεις εξυπηρετούν τα ευκαιριακά συμφέροντα των επιχειρηματιών της αιολικής ενέργειας που σπεύδουν να αξιοποιήσουν τα Ευρωπαϊκά κονδύλια ως νέοι αποικιοκράτες.

- Αυτοί που επιζητούν την ηρεμία της φύσης και της υπαίθρου, παύουν να επισκέπτονται περιοχές με ανεμογεννήτριες εξαιτίας της οπτικής και ηχητικής ρύπανσης. Αυτό το διαπιστώνει όποιος προσπαθήσει να ζήσει έστω και μια μέρα σε περιοχή δίπλα σε ανεμογεννήτριες.

- Ο ήχος μιας ανεμογεννήτριας είναι ένας θόρυβος διαπεραστικός, χαμηλής συχνότητας γδούπος, κάθε φορά που η έλικα περνά από τον πύργο της. Θυμίζει την αντήχηση του ελικοπτέρου από μακριά.

- Οπτικά μια ανεμογεννήτρια διακρίνεται από απόσταση 40 χιλιομέτρων μιας και το ύψος της ξεκινά από 65 μέτρα και μπορεί να φτάσει έως και τα 105 μέτρα. Το συνολικό βάρος της κάθε ανεμογεννήτριας είναι ανάλογο με το μέγεθός της και ξεκινάει από 223 τόνους, 264 τόνους, 313 τόνους και φτάνει στους 383 τόνους. Κάθε ανεμογεννήτρια χρειάζεται 100 τ.μ. τσιμέντο και σε βάθος τουλάχιστον 3 μέτρων και για κάθε πυλώνα χρειάζεται να πέσουν 500 περίπου κυβικά
μέτρα μπετόν.

- Αρκετές φορές έχει τύχει να σπάσουν έλικες, που ο καθένας τους ζυγίζει 1,5 τόνο και να εκσφενδονιστούν έως και 400 μέτρα μακριά.

- Επηρεάζουν ψυχολογικά τον άνθρωπο ακόμη και σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου.

- Ακόμα και αν τοποθετηθούν 25.000 ανεμογεννήτριες οι ρύποι σε διοξείδιο του άνθρακα και διοξείδιο του θείου θα παραμείνουν κατά 99,93%.

- Η τιμή του ρεύματος που παράγεται από την αιολική ενέργεια, και που φτάνει στο τελικό αποδέκτη, δηλαδή τον καταναλωτή, όχι μόνο δεν είναι μειωμένη, αλλά αυξάνεται από 130% έως 400%, σε σχέση με τις τιμές της συμβατικής ενέργειας.

- Το ζωικό βασίλειο θα υποφέρει. Οι ανεμογεννήτριες μόνο στην περιοχή της Καλιφόρνιας σκοτώνουν κατά μέσο όρο 200-300 γεράκια, και 40-60 χρυσαετούς ετησίως, ενώ έχει εκτιμηθεί ότι 7.000 αποδημητικά πουλιά το χρόνο σκοτώνονται από αιολικούς στροβιλοκινητήρες στη νότια Καλιφόρνια.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

- Το μανιφέστο 100 Γερμανών καθηγητών και διανοουμένων σχετικά με την αιολική ενέργεια αναφέρει: η ικανότητα παραγωγής ενέργειας από τον άνεμο είναι συγκριτικά χαμηλή. Οι ανεμογεννήτριες με επιφάνεια πτερυγίων ίσων με το μέγεθος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου, παράγουν μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό της ενέργειας που παράγει ένας συμβατός σταθμός.

Έτσι με περισσότερες από 5.000 ανεμογεννήτριες στη Γερμανία, παράγεται λιγότερο από το 1% του απαιτούμενου ηλεκτρισμού. Στη Μ. Βρετανία, θα χρειαζόντουσαν 14.400 ανεμογεννήτριες για να παραχθεί το 4,4% του ηλεκτρικού ρεύματος και 32.700 για να παράγουμε το 10%. Οι δείκτες μόλυνσης είναι παρόμοιοι για τον ίδιο λόγο. Η συνεισφορά της αιολικής ενέργειας προς αποφυγή του φαινομένου του θερμοκηπίου είναι περίπου1 έως 2 τοις χιλίοις!

Λίγη ενέργεια - Πολλά «σκουπίδια»

Στατιστικά η αιολική ενέργεια είναι απολύτως ασήμαντη όσον αφορά την συνεισφορά της στη συλλογική παραγωγή ενέργειας και ως εκ τούτου στη μόλυνση του περιβάλλοντος και στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

- Ενώ η τεχνολογία αυτή ήταν γνωστή από πολλά χρόνια, εν τούτοις χρησιμοποιήθηκε τα τελευταία χρόνια που άρχισαν οι επιδοτήσεις των αιολικών πάρκων. Όπου σταμάτησαν οι επιδοτήσεις έπαυσαν να τις συντηρούν.
Αυτό συνέβη στη Σουηδία, Ολλανδία, Γερμανία, Νορβηγία και Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Το όριο ζωής των ανεμογεννητριών δεν ξεπερνά τα 20-25 χρόνια. Αν συνεχιστεί η κατασκευή τους (που στην ουσία είναι συνέχιση των επιδοτήσεων αφού εκεί αποβλέπουν οι «επενδύσεις»), αυτό που θα κληροδοτηθεί στις επόμενες γενιές, θα είναι ένα απέραντο νεκροταφείο παλιοσιδηρικών και βουνά φορτωμένα με χιλιάδες τόνους μπετόν και χιλιάδες μέτρα υπόγειων και υπέργειων καλωδιώσεων.

άγριο κυκλάμινο είπε...

Συγχαρητήρια για το θέμα, είναι πολύ επίκαιρο διότι αυτό τον καιρό γίνονται προσπάθειες σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδας να εγκαταστήσουν ανεμοτέρατα. Ευτυχώς πολύς κόσμος αντιστέκεται με επιτροπές κατοίκων που έχουν συσταθεί για να εμποδίσουν αυτό το έγκλημα.

Αν το αίσχος πραγματοποιηθεί θα επιφέρει μία τεράστια και ανεπανόρθωτη οικολογική καταστροφή σε όλα τα επίπεδα. Θα επιβαρύνει περαιτέρω την ήδη επιβαρυμένη φύση, θα καταστραφούν σημαντικά τμήματα των δασών, θα εξαφανιστούν πολλά είδη της πανίδας που είναι απαραίτητα για την ισορροπία της οικολογικής αλυσίδας και τότε κάποια στιγμή, όχι πολύ μακριά από σήμερα, με όλα αυτά, δηλαδή με τις ανεμογεννήτριες αλλά και με τα υπόλοιπα κατά συρροή εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος θα ζήσουμε μια οδυνηρή καθημερινότητα με αύξηση θερμοκρασιών, λειψυδρίες, φυσικές καταστροφές κτλ.

Αξίζει λοιπόν για το όφελος των πολυεθνικών να οδηγηθεί ο άνθρωπος σε αδιέξοδες καταστάσεις; Όπως γράφεις κι εσύ Ευρυτάνα Ιχνηλάτη, στο χέρι μας είναι να μην το επιτρέψουμε. Η γη ανήκει σε εμάς!!!!!

Avenida con Poemas είπε...

Καλήσας ημέρα έχουμε και άλλες ποιητικές βραδιές ,αυτές που δεν λένε οι δίαυλοι...

eApenanti είπε...

H Φύση δεν "δαμάζεται" ούτε υποτάσσεται. Και όταν εξαναγκάζεται, εκδικείται.

Παραδείγματα πολλά.

Κάποιοι γράψανε για το "Τέλος της Ιστορίας". Μήπως εννοούσαν και για το τέλος κάθε θεού ;

Καλημέρα σου.

Aris είπε...

Η φυση δεν χρειαζεται μονο την αγαπη μας που ετσι κι αλλιως ειναι δεδομενη, τουλαχιστον για οσους συμμετεχουμε εδω. Χρειαζεται και την περιφρουρηση και την προστασια για να υπαρχει και αυριο. Καποιοι δεν θα σταματησουν να την καταστρεφουν αν εμεις ο λαος δεν τους σταματησουμε.

Dennis Kontarinis είπε...

Καλημέρα φίλε μου από τη μακρυνή ξενητιά.
Αντισταθείτε όσο μπορείτε.
Μας τα έχουν πάρει όλα. Τουλάχιστον να μας αφήσουν τη γη μας. Είναι δική μας.
Όλοι στον αγώνα.

BloG-_o_-SatIRuS είπε...

Μην τους βάζεις τέτοιες συγκριτικές φωτογραφίες, γιατί αυτοί είναι ικανοί να σχεδιάσουν πράσινες ανεμογεννήτριες σε σχήμα...δέντρου....! χαχα
Κάτω τα τέρατα!!!
Καλησπέρες

μιά φορά κι ἕναν τρελλό... είπε...

μόνο μια λέξη, βιασμός. Απ' όποια μεριά κι αν το πιάσεις.
Κι όσο ξεχνούμε ότι ετούτη η γη είναι "και δικιά μας" συναινούμε σιωπηλά.

doctor είπε...

ΓΙΑ ΤΑ "ΑΝΕΜΟΤΕΡΑΤΑ" ΕΧΟΥΝ ΕΙΠΩΘΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟ.
ΦΡΟΝΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ "ΣΤΙΓΜΑΤΙΣΤΕΙ" ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥΣ.
ΑΜΕΣΑ !
ΑΝ ΑΔΡΑΝΗΣΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΕΤΟΙΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ !

Αντκαν είπε...

Συντονισμός τώρα όλων των περιοχών
που απειλούνται από τις βιομηχανικής
κλίμακας εγκατστάσεις απε
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΑ ΓΙΑ ΖΕΠ

Αγαπητοί συναγωνιστές (-στριες) και φίλοι (ες)

Πιστεύουμε ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε, πέρα από την χρήσιμη ανταλλαγή μηνυμάτων και σε συλλογική δράση κατά του ξεπουλήματος της χώρας μας, ενώνοντας τις δυνάμεις μας για την αποτροπή της ολοκληρωτικής καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος της, ιδίως των τελευταίων, σχετικά αδιάταρακτων περιοχών. Αυτών που αποτελούν το εθνικό δίκτυο Natura εν προκειμένω.
Η αρχή, πέραν των τοπικών αντιστάσεων και δράσεων είχε γίνει με τις προσφυγές στο ΣτΕ κατά του χωροταξικού ΑΠΕ, την μαζική παρέμβαση μας έναντι του Σχεδίου Νόμου περί της επιτάχυνσης της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, σχέδιο που κατέληξε στον νόμο 3851/2010, ΦΕΚ Α 85 / 04.06.2010. Ακολούθησαν και άλλες μετέωρες προσπάθειες, όπως η πανελλήνια διακύρηξη κατά των ΒΑΕ.
Γνωρίζουμε όλοι και το βιώνουμε άλλωστε, ότι η καταστροφική για την χώρα και τους πολίτες της διακυβέρνηση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της στην πρόθηση των συμφερόντων της ευρωπαικής βιομηχανίας ΑΠΕ, ιδιαίτερα του αιολικού λόμπυ.
Θεωρούμε, ότι αναγκαία συνέχεια είναι η επιδίωξη της ακύρωσης της πρόσφατης τροποποιητικής ΚΥΑ για τις ΖΕΠ, την οποία έχουμε δικαίωμα να την προσβάλλουμε στο ΣΤΕ το αργότερο μέχρι της 20 Απριλίου 2012.
Θέτουμε ενώπιον σας ενυπόγραφη πρόταση-πρόσκληση συμμετοχής σε αυτήν την προσφυγή, στην οποία αναλύονται οι βασικοί λόγοι ακύρωσης της ΚΥΑ.
Παρακαλούμε να μην διαδοθεί ευρέως στην παρούσα φάση για ευνόητους λόγους.
Με αυτή την προσφυγή, που πιστεύουμε ότι θα την κερδίσουμε: 1) Επιδιώκουμε να σηκώσουμε ανάχωμα έναντι του υπαρκτού κινδύνου άλωσης και καταστροφής των ΖΕΠ, συνεχίζοντες τις νομικές ενέργειες που ήδη κάτοικοι αρκετών περιοχών έχουν ξεκινήσε. Εξαιτίας αυτών των περιπτώσεων υπάρχει σχετικά ευνοϊκή μέχρι τώρα νομολογία στο ΣΤΕ για την διατήρηση των περιοχών Natura σε σχέση με τα αιολικά και άμεσα περιμένουμε να κριθούν σημαντικές υποθέσεις. Αν η συγκεκριμένη ΚΥΑ δεν ακυρωθεί, αυτές οι υποθέσεις ενδεχομένως θα κριθούν διαφορετικά με τον κίνδυνο να προκύψει αρνητικό δεδικασμένο για πολλές δεκάδες παρόμοιες υποθέσεις στο άμεσο μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη τις σωρηδόν εκδιδόμενες άδειες. 2) Ξεκινούμε ένα πανελλήνιο κοινό αγώνα κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ επικεντρώνοντας στις ΖΕΠ-NATURA και συνεχίζουμε έμπρακτα τις προηγηθείσες προσπάθειες για την συγκρότηση ενός πανελλήνιου δικτύου αγώνα. Για να έχει αποτέλεσμα αυτός ο αγώνας και για να μην ξεπέσουμε στην κατάσταση της απελπισίας βιώνοντας ως αναπόφευκτη την επικράτηση του κατακτητή-δυνάστη ανέμου, πρέπει να ξεπεράσουμε την "τοπικότητα" και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε κοινό μέτωπο, όπως κάνουν και οι αντίπαλες δυνάμεις.

Ο τεχνο-οικοφασισμός δεν πρέπει να περάσει
Οι κορυφογραμμές δεν είναι ανανεώσιμες
Οι ανεμογεννήτριες αποτελούν προστιθέμενη απειλή για την ορνιθοπανίδα

Aναλυτικές πληροφορίες για το θέμα υπάρχουν εδώ http://www.kandanos.eu/node/1812

Επικοινωνία Κωστής Πετράκης Αποπηγάδι

rainwind@otenet.gr

Dina Vitzileou είπε...

Το κακό είναι ότι κατάφεραν με την ανάλογη προπαγάνδα να πείσουν μεγάλο μέρος των πολιτών ότι πρόκειται για "πράσινη ανάπτυξη".
Η δύναμή μας είναι η γνώση! Ας μάθουμε περί τίνος πρόκειται για να προλάβουμε το κακό που μας επιφυλάσσουν, με τεράστιες επιπτώσεις για το περιβάλλον.
Δεν διστάζουν να λεηλατήσουν ακόμη και περιοχές που τις είχαν κηρύξει προστατευόμενες για την πλούσια βιοποικιλότητά τους.
http://poulithragr.blogspot.com/2011/09/blog-post_09.html

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Φίλες και φίλοι, ευχαριστούμε για τις εξαιρετικές και πολύ χρήσιμες παρεμβάσεις σας.
Τίποτε δεν μπορεί να μας επιβάλλουν, όσο εμείς σκεπτόμαστε, κρίνουμε και αντιστεκόμαστε.
Ψυχή βαθιά σε όλες και όλους σας!

Scorpion49 είπε...

Η δική τους πράσινη ανάπτυξη = πράσινα άλογα.
Τα πάντα βορά στο κέρδος του ιδιωτικού κεφαλαίου. Σχεδιάζουν την μελλοντική καταστροφή του περιβάλλοντος μέσα από πρόσκαιρα και με ελάχιστα όπως περιγράφονται στην ανάρτηση και στα σχόλια οφέλη. Κι’ αυτό συμβαίνει σε όλον τον πλανήτη, έχουν τρελαθεί με το κέρδος, τον πλουτισμό, τη χλιδάτη ζωή, τη δύναμη του χρήματος. Επενδύουν χρήματα σε εφήμερες λύσεις, καταστρέφοντας ότι πολυτιμότερο έχουμε, το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και αναπνέουμε.
Ναι Ευρυτάνα Ιχνηλάτη, αυτή η Γη μας ανήκει!

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ
ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ...


"Ανεμογεννήτριες και Υδροηλεκτρικά.

Τα θέλουμε στην Ευρυτανία;

Κυριακή 6 Απριλίου 12 το μεσημέρι, Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Καρπενησίου

1. Βασιλική Λάππα, εκπ/κός, μέλος της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού περιβάλλοντος: «Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, η αντίστασή μας στην καταστροφή»

2. Ευθύμιος Φλώρος, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Κρικελλιωτών: «Σύλλογοι και Φορείς που λένε ΟΧΙ»

3. Τάσος Κεφαλάς, ηλεκτρ. Μηχανικός, μέλος Κινήσεων Πολιτών για την Ενέργεια:«Eνεργειακός Σχεδιασμός και Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΒΑΠΕ)»

4. Σταμάτης Στεφανάκος, αναλυτής Πληροφ. Συστημάτων, μέλος της Πρωτοβουλίας για τη ΜΗ Ιδιωτικοποίηση του Νερού στην Ελλάδα (savegreekwater): «Κάτι τρέχει με το νερό... Ενημέρωσε - Ενημέρωσε. Δράσε τώρα!»

5. Ανδρέας Παπαδόπουλος, καθηγητής τμ. Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος ΤΕΙ Στ. Ελλάδας: «Ευρυτανία: ένας τόπος ιδανικός για ανάπτυξη οικολογικών περιοχών»

6. Μαργαρίτα Καρλαύτη, οικονομολόγος, μέλος της Διοικ. Επιτρ. Δικτύου Περιβαλλοντικής και Πολιτιστικής Προστασίας Λακωνίας: «Κινήματα αντι-ΒΑΠΕ στην Ελλάδα. Η περίπτωση της Λακωνίας»

Β. Δηλώσεις Θέσεων και Απόψεων

Δήλωση Θέσης από: Πολιτικά κόμματα, Αυτοδιοικητικούς, Πολιτευτές.

Ενημέρωση – Τοποθέτηση από Φορείς και Πολίτες".



=============

Οι διαμένοντες στην Ευρυτανία, αλλά και όσοι συμπατριώτες από άλλες περιοχές έχουν τη δυνατότητα να βρίσκονται αυτή την Κυριακή το μεσημέρι στο Καρπενήσι, θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να παρευρεθούν στη συνάντηση.