Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ένα αναγκαίο ΟΧΙ



«Η γη είναι επίπεδη, ο γάιδαρος πετάει και η πυρηνική ενέργεια είναι ακίνδυνη» έλεγε ένα παλιό σύνθημα που είχαμε δει κάποτε γραμμένο σε ένα τοίχο!  Τα τελευταία “απρόβλεπτα” γεγονότα στον  υποτιθέμενο “ασφαλή” τεχνολογικό γίγαντα της Ιαπωνίας αποδεικνύουν ότι ο πυρηνικός εφιάλτης δεν είναι καθόλου θεωρητικός μα ούτε μακριά μας. Ο λυσσαλέος  ενεργειακός ανταγωνισμός των διεθνών λήσταρχων με στόχο το Κέρδος, καθώς  και οι πολιτικές στήριξης γύρω απ’ αυτό, δημιουργούν τις προϋποθέσεις μιας μαζικής δολοφονίας των λαών  της  ανθρωπότητας. Αφού λεηλάτησαν τη φύση και σκότωσαν την ομορφιά της, κατασκεύασαν και “κινητές βόμβες” ραδιενέργειας που είναι τα δήθεν ασφαλή πυρηνικά εργοστάσιά τους. Όπως ασφαλές ήταν και το Τσερνομπίλ άλλο τόσο είναι και η Φουκουσίμα. Ο κίνδυνος όμως δεν έχει σύνορα. Μας το υπενθυμίζουν οι καρκίνοι που θερίζουν ακόμη και σε παρθένους τόπους όπως η Ευρυτανία. Για αυτό ας πούμε ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ.  Ή μάλλον ας το φωνάξουμε! Και μέσα από τα blog μας και από όπου χρειαστεί… 

"Ευρυτάνας Ιχνηλάτης"

9 σχόλια:

drosostalida είπε...

Ακόμη και να μην υπήρχε κίνδυνος έκρηξης του πυρηνικού αντιδραστήρα,που σαφέστατα υπάρχει και το έχουμε διαπιστώσει,η διαδικασία αναγέννησης του πυρηνικού σχάσιμου υλικού απο μόνη της,που γίνεται στους πυρηνικούς σταθμούς για τη σωστή λειτουργία τους,αποδίδει σημαντικές ποσότητες πυρηνικών αποβλήτων,τα οποία εκπέμπουν ραδιενέργεια στο περιβάλλον.Αυτά τα απόβλητα,αφού τα επεξεργαστούν πηγαίνουν και τα θαβουν σε μέρη εντός της γης.Ακόμη γίνονται παράνομες αποθέσεις στους ωκεανούς,και σε κλειστές θάλασσες(Μεσόγειος).Επομένως,και ατυχήματα να μην είχαν προκύψει,η ρύπανση και οι επιπτώσεις της είναι δεδομένες!

Unknown είπε...

Νομίζω ότι η αφετηρία κάθε αλλαγής είναι να συμβάλλουμε ώστε να παγιωθεί ένα σύστημα ιδολογικών νοημάτων σύμφωνα με το οποίο μιά αυτεξούσια κοινωνία προσδιορίζει τις ανάγκες της με κριτήριο αυτό που απαιτούν η φυσική ισορροπία και η αρμονία της ψυχής.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

drosostalida, η κατάθεση της άποψης σου είναι χρησιμότατη αφού διαθέτεις και επιστημονική γνώση γύρω από τέτοιου είδους ζητήματα. Είναι ιδαίτερα σημαντικό αυτό που έθεσες, υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει ασφαλής πυρηνική ενέργεια.

Aris είπε...

Το επιχειρηματικο κερδος των πολυεθνικων οι οποιες και κατευθυνουν την πολιτικη και κοινωνικη ζωη ολων των χωρων, αποτελει τον αντιδραστικο πυρηνα απο οπου πηγαζει η καταστροφη και η μολυνση του πλανητη και κατ επεκταση η μεγαλη απειλη για τη ζωη και την υγεια μας. Οσο γρηγοροτερα το συνειδητοποιησουμε αυτο ολοι μας και αντιδρασουμε, τοτε μπορει να υπαρξει ελπιδα

doctor είπε...

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Η ΚΟΠΕΛΑ Η ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΘΑΒΟΝΤΑΙ ΣE ΓΗ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ. ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΜΕΝΗ ΑΦΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΜΕΤΑΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ. ΕΤΣΙ ΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΥΠΟΓΕΙΟΙ ΥΔΡΟΦΟΡΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΜΟΛΥΝΘΗΚΑΝ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ, ΤΟΤΕ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ;

ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ είπε...

"Ο κίνδυνος όμως δεν έχει σύνορα. Μας το υπενθυμίζουν οι καρκίνοι που θερίζουν ακόμη και σε παρθένους τόπους όπως η Ευρυτανία."

___________________________________________

Αυτή η φράση τα λέει όλα!!!

doctor είπε...

ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΑΝΙΧΝΕΥΘΗΚΑΝ ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΝΕΡΟΥ, ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΣΠΑΝΑΚΙΟΥ, ΚΛΠ. ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΕΣ.

άγριο κυκλάμινο είπε...

Η ζημιά που συνέβη στους αντιδραστήρες στη Φουκοσίμα ήταν τεράστια. Οι εκρήξεις ήταν αλλεπάλληλες και ανεξέλεγχτες με αποτέλεσμα το ραδιενεργό νέφος που ξέφυγε να είναι μόνιμο. Μολύνθηκε ο αέρας το νερό και το έδαφος. Τα ζώα με τη βοσκή μεταφέρουν πια ραδιενεργές ουσίες στη διατροφική αλυσσίδα και οι πληθυσμοί κινδινεύουν από παντού. Προκλήθηκε μια πελώρια καταστροφή που απειλεί όλο τον πλανήτη μας παρότι κρύβουν πολλά από την αλήθεια. Οι ζωές των κατοίκων και των εργαζομένων ήρθαν σε κατώτερη μοίρα από τα συμφέροντα 20 ζάμπλουτων οικογενειών στη Φουκοσίμα που έχουν κάνει φέουδο την περιοχή και ασχολούνται αποκλειστικά με την λειτουργία τέτοιων εργοστασίων. Δεν υπάρχει πια περιθώριο να επιτρέπουμε να μπαίνουν σε κίνδυνο οι ζωές μας για τα κέρδη τους. Η πυρηνική ενέργεια είναι δολοφονική για αυτό και η διαμαρτυρία πρέπει να είναι παγκόσμια και πολύ έντονη σε σημείο που να τους αναγκάσουμε να βάλουν ένα οριστικό τέλος στη λειτουργία των πυρηνικών εργοστασίων που καταστρέφουν άνθρωπο και περιβάλλον.

άγριο κυκλάμινο είπε...

10.000.0000 φορές πάνω από το κανονικό!!!!!!! ήταν η ραδιενέργεια που μετρήθηκε στο νερό που ξέφυγε από το δεύτερο αντιδραστήρα στη Φουκοσίμα.